2020. március 30.,
hétfő, Zalán napja

Horváth László: Ez ürügy, a cigány családok eszközök, Gyöngyöspata pedig csatatér

Hír TV

2020. január 26., vasárnap 21:55

Horváth László, a Fidesz országgyűlési képviselője az, aki jelenleg talán a legjobban átlátja mi is zajlik Gyöngyöspatán, a Hír TV Bayer Show című műsorában pontosabb képet kaphatunk az ott zajló eseményekről és arról, hogy mi zajlik a háttérben?

 

Megint kijátsszák a rasszista kártyát, Gyöngyöspata lassan „polgárháborús övezetté” válik – erről Horváth László, a Fidesz országgyűlési képviselője beszélt a Bayer show legutóbbi adásában. A politikus kiemelte, létezik egy érdekcsoport, amelyik „nem hagyja” Gyöngyöspatát és azt mondja:

„ha már egyszer nagy balhét csináltunk Gyöngyöspatán és onnan kürtöltük szét a világnak, hogy Magyarország egy rasszista hely, Magyarországon cigányüldözés van és lábban tipornak mindenféle kisebbségi jogot, ha már annyi pénzt és energiát öltünk bele ebben a Gyöngyöspata-képbe, akkor próbáljuk meg újra”.

A cél az ezen túlmutat, a cél az, hogy megint el lehessen mondani Magyarországról és Orbán Viktorról, hogy rasszista, cigánygyűlölő és egyébként itt szörnyű viszonyok vannak. Nem én találom ki, hogy ez volt a cél, mert az alapítvány jogi képviselője az Egri Törvényszéken az utolsó tárgyalás előtti felszólalásában azt mondta, hogy ennek a pernek a fő célja, hogy beárazzuk a szegregációt, ez a fő cél. Szó nincs itt családokról, gyerekekről, igazságról. Beárazás. Sajnos a bíróság ennek az akciónak zöld utat adott, nagyon azért nem lepődünk meg azon, hogy az alapítványt 2004 óta a Budapesti Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány és a Magyar Soros Alapítvány támogatja. 

- mondta Horváth László, a Fidesz országgyűlési képviselője.

Hír TV