2024. 03. 05. Kedd Adorján, Adrián napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Bayer show

Gulyás Gergely: A migránskvóta egy felhívás, hogy mindenki Európába jöjjön

A HírTV Bayer Show című műsorának Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter volt a vendége, akivel a 2024-es magyar uniós elnökségről és a migránskvótáról is beszélgetett a műsor házigazdája, Bayer Zsolt.

  • Gulyás Gergely: A migránskvóta egy felhívás, hogy mindenki Európába jöjjön

„Valóban érdemes elgondolkodni, hogy ennek az Európai Uniónak az elnökségét nem betölteni az büntetés vagy jutalom” - jegyezte meg Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter arra a kérdésre, hogy megfoszthatja-e hazánkat bárki attól, hogy betöltse a 2024-es uniós elnökséget.

A miniszter elmondta, hogy reálisan nem áll fent az a veszély, hogy elvegyék Magyarországtól ezt a tisztséget. A tárcavezető szerint hazánk tesz szívességet az EU-nak, hogy egy olyan kormány, ami már komoly tapasztalatokkal rendelkezik, hajlandó hat hónapon keresztül ellátni az elnökségi feladatokat. 

A kötelező migránskvótával kapcsolatban Gulyás Gergely kiemelte, hogy ezzel a szabályozással az EP egy meghívólevelet adott ki mindenkinek, aki Európába akar jönni. 

„Ha nem érkeznek meg időben az uniós források, a pedagógusok béremelése akkor sem marad el” - hangsúlyozta Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Bayer show-ban hangsúlyozta: visszamenőlegesen megkapják az emelt összeget a tanárok. A kormánypárti politikus ugyanakkor rámutatott: ahogy Gyurcsány Ferenc felesége igyekszik gátolni az uniós pénzek elindítását, az konkrétan Magyarország elleni tudatos fellépés.

Teljes adás:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megalakult a stratégiai tanácsadó testület

Megalakult a stratégiai tanácsadó testület

A testület célja, hogy elemzésekkel és tanácsokkal segítse a kormány és a miniszterelnök munkáját a kormányzás egyes területeinek stratégiai szempontból történő áttekintésével. A testület elnöke Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Bayer show - A NATO ma már nem védelmi, hanem támadó erő + videó

Bayer show - A NATO ma már nem védelmi, hanem támadó erő + videó

Kell-e NATO és ha igen, akkor minek? - tette fel a kérdést Földi László titkosszolgálati szakértő a Bayer show-ban. Az egykori hírszerző emlékeztetett, évekkel ezelőtt a magyar kormány is felvetette az európai fegyveres erők felállítását az Észak-atlanti Szerződés Szervezete helyett. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!