2022. 12. 03. Szombat Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Szélesvásznú történelem - A kenguru 17:20

Bayer show

Fürjes Balázs: Valaki úgy spekulál, hogy a dugók szándékosak a városvezetés részéről és a dugódíjat készítik elő

A Bayer show első felében Bayer Zsolt a műsor első részében felidézte és a tőle megszokott stílusban elemezte a magyar-ír futballmérkőzés előtti eseményeket, amikor is az ír válogatott térdepléssel fejezte ki a kirekesztés elleni tiltakozását. A műsor második részében Bayer Zsolt vendége Fürjes Balázs, Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár volt, akivel főként a fővárost eluraló forgalmi káoszról cserélt eszmét a műsorvezető.

  • Fürjes Balázs: Valaki úgy spekulál, hogy a dugók szándékosak a városvezetés részéről és a dugódíjat készítik elő

Átgondolatlanul kezdtek hozzá a felújításokhoz Budapesten, ez vezetett közlekedési káoszhoz - erről beszélt a Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár a Bayer Show-ban. Fürjes Balázs úgy fogalmazott, ha már az elmúlt két évben nem történt semmi érdemleges a fővárosban, legalább még egy hetet várhattak volna az iskola végéig.

Karácsony Gergely egy bejegyzésében azzal magyarázta a közlekedési káoszt, hogy nagyon fontos felújítások kezdődtek. Hozzátette, hogy Tarlós István főpolgármestersége idején nőtt másfélszeresére az autóforgalom, de elmaradtak a fejlesztések

– vezette fel a beszélgetést Bayer Zsolt.

A kormány közlekedésszervezési feladatokban is felajánlotta együttműködését a budapesti városházának- mondta a Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár a fővárosban állandósuló dugókról. Fürjes Balázs hangsúlyozta, hogy Karácsony Gergely nem kért Vitézy Dávid és a Budapesti Fejlesztési Központ segítségéből. Az államtitkár szerint ha a járvány idején, amikor jóval kisebb volt a forgalom, elkezdték volna például a Lánchíd felújítását, elkerülhették volna a káoszt.

Tarlós sínre tette a négyes metrót, felújította a kettest, megkezdte a hármas metró felújítását, meghosszabbította az egyes villamost, a hármas villamost felújította, elindította a fonódó budai villamoshálózatot, előkészítette a pestit, új trolik, új buszok, új villamosok, új metrókocsik. Tehát ennyi dolog nem történt Budapesten az elmúlt 30 évben, mint ami Tarlós István főpolgármestersége alatt.

- folytatta az államtitkár hozzátéve: valóban egyre több ember jár autóval, de ezért nem lehet őket hibáztatni.

Azért pedig nem kellene megróni a magyarokat, mert hál Istennek valóban jobban megy az embereknek az elmúlt 10 évben mint korábban, jó, hogy tudnak, ha szeretnének, autót venni, és az is jó, hogy használják az autóikat.

Fürjes Balázs hangsúlyozta, ha a járvány idején, amikor jóval kisebb volt a forgalom, elkezdték volna legalább a Lánchíd felújítását, elkerülhették volna a káoszt. 

Rendben van, meg kell csinálni ezeket a felújításokat. Valamiért nem láttak munkához két évig, nem végezték el a pandémia alatt, amikor a legjobb lett volna, de akkor miért mindent egyszerre, vagy ha mindent egyszerre, miért nem tudtak várni egy hetet az iskola befejezéséig? A szünetben a reggeli csúcsforgalom mindig jóval enyhébb.

Az államtitkár úgy véli, egy-egy északi és déli híd építése, a hévek fejlesztése, valamint p+r parkolók létrehozása után lehetne elkezdeni azon dolgozni, hogy kevesebb autó legyen a város belső részeiben.

Teljes műsor:

 

Hír TV

További epizódok

Bayer show - Kósa Lajos: Életveszélyes, amit a baloldal művel

Bayer show - Kósa Lajos: Életveszélyes, amit a baloldal művel

Életveszélyes, amit a baloldal művelt az amerikai pénzek ügyében - erről Kósa Lajos beszélt a Bayer Showban. 2022. november 27.
Bayer show - Kovács Zoltán: Az európai baloldal valójában nem akar velünk megállapodni

Bayer show - Kovács Zoltán: Az európai baloldal valójában nem akar velünk megállapodni

A Bayer Zsolt vendége Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár volt. 2022. november 20.
Bayer show - Varga Judit: A világ nagyon bonyolulttá vált, hiányzik belőle a józanság

Bayer show - Varga Judit: A világ nagyon bonyolulttá vált, hiányzik belőle a józanság

Varga Judit igazságügyi miniszter volt a Bayer show vendége. 2022. november 13.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Deutsch Tamás: Az elítélt árnyékminiszter tollba mondta Brüsszelben a DK által kitalált rágalmakat

Deutsch Tamás: Az elítélt árnyékminiszter tollba mondta Brüsszelben a DK által kitalált rágalmakat

Az Európai Parlamentben általánossá vált, hogy tényfeltáró delegációkat menesztenek Magyarországra és Lengyelországba, ami méltatlan az európai együttműködéshez – hívta fel rá a figyelmet Deutsch Tamás a Bayer show-ban. A Fidesz európai parlamenti képviselője azt pedig különösen méltatlannak nevezte, ahogy a hazánkban történő vizsgálódásokat szervezik.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!