2022. 07. 05. Kedd Emese, Sarolta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:25

Bayer show

Fürjes Balázs: Valaki úgy spekulál, hogy a dugók szándékosak a városvezetés részéről és a dugódíjat készítik elő

A Bayer show első felében Bayer Zsolt a műsor első részében felidézte és a tőle megszokott stílusban elemezte a magyar-ír futballmérkőzés előtti eseményeket, amikor is az ír válogatott térdepléssel fejezte ki a kirekesztés elleni tiltakozását. A műsor második részében Bayer Zsolt vendége Fürjes Balázs, Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár volt, akivel főként a fővárost eluraló forgalmi káoszról cserélt eszmét a műsorvezető.

Átgondolatlanul kezdtek hozzá a felújításokhoz Budapesten, ez vezetett közlekedési káoszhoz - erről beszélt a Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár a Bayer Show-ban. Fürjes Balázs úgy fogalmazott, ha már az elmúlt két évben nem történt semmi érdemleges a fővárosban, legalább még egy hetet várhattak volna az iskola végéig.

Karácsony Gergely egy bejegyzésében azzal magyarázta a közlekedési káoszt, hogy nagyon fontos felújítások kezdődtek. Hozzátette, hogy Tarlós István főpolgármestersége idején nőtt másfélszeresére az autóforgalom, de elmaradtak a fejlesztések

– vezette fel a beszélgetést Bayer Zsolt.

A kormány közlekedésszervezési feladatokban is felajánlotta együttműködését a budapesti városházának- mondta a Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár a fővárosban állandósuló dugókról. Fürjes Balázs hangsúlyozta, hogy Karácsony Gergely nem kért Vitézy Dávid és a Budapesti Fejlesztési Központ segítségéből. Az államtitkár szerint ha a járvány idején, amikor jóval kisebb volt a forgalom, elkezdték volna például a Lánchíd felújítását, elkerülhették volna a káoszt.

Tarlós sínre tette a négyes metrót, felújította a kettest, megkezdte a hármas metró felújítását, meghosszabbította az egyes villamost, a hármas villamost felújította, elindította a fonódó budai villamoshálózatot, előkészítette a pestit, új trolik, új buszok, új villamosok, új metrókocsik. Tehát ennyi dolog nem történt Budapesten az elmúlt 30 évben, mint ami Tarlós István főpolgármestersége alatt.

- folytatta az államtitkár hozzátéve: valóban egyre több ember jár autóval, de ezért nem lehet őket hibáztatni.

Azért pedig nem kellene megróni a magyarokat, mert hál Istennek valóban jobban megy az embereknek az elmúlt 10 évben mint korábban, jó, hogy tudnak, ha szeretnének, autót venni, és az is jó, hogy használják az autóikat.

Fürjes Balázs hangsúlyozta, ha a járvány idején, amikor jóval kisebb volt a forgalom, elkezdték volna legalább a Lánchíd felújítását, elkerülhették volna a káoszt. 

Rendben van, meg kell csinálni ezeket a felújításokat. Valamiért nem láttak munkához két évig, nem végezték el a pandémia alatt, amikor a legjobb lett volna, de akkor miért mindent egyszerre, vagy ha mindent egyszerre, miért nem tudtak várni egy hetet az iskola befejezéséig? A szünetben a reggeli csúcsforgalom mindig jóval enyhébb.

Az államtitkár úgy véli, egy-egy északi és déli híd építése, a hévek fejlesztése, valamint p+r parkolók létrehozása után lehetne elkezdeni azon dolgozni, hogy kevesebb autó legyen a város belső részeiben.

Teljes műsor:

 

Hír TV

További epizódok

Nagy István: Az ország kenyere biztosított

Azt a legszebb mondatot, amit egy agrárminiszter mondhat, hogy az ország kenyere biztosított, azt nyugodtan mondhatom, mert valóban így van - erről beszélt az agrárminiszter a Bayer show-ban. Nagy István hozzátette: az exportra szánt mennyiség azonban kevesebb lesz. 2022. július 03.

Németh Szilárd: A rezsicsökkentés a jövő évi költségvetés egyik alappillére

A Bayer show vendége Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos. 2022. június 26.

Varga Judit: Mindannak ellentmond a globális minimumadó, mint amiért mi küzdünk

Varga Judit igazságügyi miniszter volt a HírTV Bayer show című műsorának vendége. 2022. június 19.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!