2020. szeptember 24.,
csütörtök, Gellért, Mercédesz napja

Dr. Ferencz Orsolya: "Először is van probléma, másodszor az embernek és az emberi tevékenységnek ehhez köze van."

Hír TV

2019. szeptember 8., vasárnap 22:00

A Hír TV Bayer show című műsorának ezúttal Dr. Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszeri biztos volt a vendége. A vele való beszélgetést azonban néhány kisebb, ugyanakkor aktuális téma taglalása előzte meg, ahogyan ez a műsorban megszokott.

Először Budakeszi, majd Tomajmonostora ellenzéki jelöltjével készült beszélgetések megtekintése és elemzése következett. Az önkormányzati választások után néhány cikk, kezdetnek egy szüléssel kapcsolatos megbeszélése és véleményezése adta a beszédtémát. Mindez természetesen csak a műsor és a témák súlyának kezdetét jelentette.

A műsor második felében Dr. Ferencz Orsolya villamosmérnök, űrkutató, űrkutatásért felelős miniszteri biztos volt Bayer Zsolt műsorvezető vendége és beszélgetőtársa. A beszélgetés fő fonalát a klímaváltozás jelentette.

"Először is van probléma, másodszor az embernek és az emberi tevékenységnek ehhez köze van. Ez azért nagyon fontos, hogy ezt az elején leszögezzük, mert ha azt az álláspontot fogadnánk el, amit néhányan próbáltak a világ közvéleményében elővezetni - hogy az emberiségnek ehhez semmi köze nincs - akkor ezzel azt mondanánk, hogy nem is kell az emberiségnek semmin változtatnia. Azonban pontosan ahogy mondod - fordult a műsorvezetőhöz, utalva korábbi mondatára - egészen penetráns az a nyílt politikai rátelepülés erre a témára, erre a valóban fontos és létező témára, amit a baloldali és liberális politikai pártok már évtizedek óta nyugaton művelnek."

- fogalmazza meg a kiindulási problémát Dr. Ferencz Orsolya.

Teljes adás:

Hír TV