2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Bayer show

Dr. Ferencz Orsolya: "Először is van probléma, másodszor az embernek és az emberi tevékenységnek ehhez köze van."

A Hír TV Bayer show című műsorának ezúttal Dr. Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszeri biztos volt a vendége. A vele való beszélgetést azonban néhány kisebb, ugyanakkor aktuális téma taglalása előzte meg, ahogyan ez a műsorban megszokott.

  • Dr. Ferencz Orsolya:

Először Budakeszi, majd Tomajmonostora ellenzéki jelöltjével készült beszélgetések megtekintése és elemzése következett. Az önkormányzati választások után néhány cikk, kezdetnek egy szüléssel kapcsolatos megbeszélése és véleményezése adta a beszédtémát. Mindez természetesen csak a műsor és a témák súlyának kezdetét jelentette.

A műsor második felében Dr. Ferencz Orsolya villamosmérnök, űrkutató, űrkutatásért felelős miniszteri biztos volt Bayer Zsolt műsorvezető vendége és beszélgetőtársa. A beszélgetés fő fonalát a klímaváltozás jelentette.

"Először is van probléma, másodszor az embernek és az emberi tevékenységnek ehhez köze van. Ez azért nagyon fontos, hogy ezt az elején leszögezzük, mert ha azt az álláspontot fogadnánk el, amit néhányan próbáltak a világ közvéleményében elővezetni - hogy az emberiségnek ehhez semmi köze nincs - akkor ezzel azt mondanánk, hogy nem is kell az emberiségnek semmin változtatnia. Azonban pontosan ahogy mondod - fordult a műsorvezetőhöz, utalva korábbi mondatára - egészen penetráns az a nyílt politikai rátelepülés erre a témára, erre a valóban fontos és létező témára, amit a baloldali és liberális politikai pártok már évtizedek óta nyugaton művelnek."

- fogalmazza meg a kiindulási problémát Dr. Ferencz Orsolya.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tízmilliárd forintos fejlesztésbe kezd a HungaroMet Zrt.

Tízmilliárd forintos fejlesztésbe kezd a HungaroMet Zrt.

Tízmilliárd forintos fejlesztés kezdődik a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt.-nél, a projektben egy olyan klimatológiai adatgyűjtő rendszert és adatbázist építenek ki, amellyel segítik a klímaváltozás hatásaihoz való alkalmazkodást.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!