2021. 11. 28. Vasárnap Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Szélesvásznú történelem 13:00

Bayer show

Demeter Szilárd: A Kárpát-medence a nyugati kultúra Noé bárkája

A Bayer show első felében a műsorvezető Bayer Zsolt, a tőle jól megszokott stílusban elemezte az elmúlt napok bel- és külpolitikai eseményeinek gyöngyszemeit.

A műsor második felében Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója volt Bayer Zsolt műsorvezető vendége.

„Ha Shakespeare-t kidobjuk, akkor ki fogjuk dobni Platónt, akkor ki fogjuk dobni Szent Ágostont, ki fogjuk dobni előbb-utóbb Wittgenstein is, pedig ő szegény homoszexuális volt, tehát ennyi mentsége azért van, de ki fogjuk dobni a teljes magyar kultúrát úgy, ahogy van, tokkal vonóval. Mit kapunk érte cserébe? Azt mondom, hogy oké, ez a világ megérett a pusztulásra, ez látszik, ez visszaigazolja, hogy a nyugati kultúra, legalábbis az a része az egy olyan önfelszámoló kultúra. Mit kapunk érte cserébe? Mi az alternatíva? Ez az, amit nem látunk. Tehát ha a személyes válaszomra volnál kíváncsi, akkor azt mondanám, hogy tíz év múlva, húsz év múlva, ötven év múlva lesz olyan hely a világon, ahol Shakespeare-t nyugodtan lehet olvasni és Petőfit is és Aranyt is. Ezt Kárpát-medencének hívják.”

- fogalmazott Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, annak kapcsán, hogy az egyes feltörekvő nyugati ideológiák, mint például a BLM mozgalom milyen következményekkel járhatnak.

„Mit kapunk helyette? Mit kínál fel ez a cancel culture Shakespeare helyett mi nekünk?”

- tette fel kérdését Bayer Zsolt műsorvezető.

„Identitás nélküli világot és az egy nem létező világ. Tehát ez egy identitáspolitikai vita tulajdonképpen és amiket most megpróbálnak szétszedni, azok a hagyományos identitások. Tehát a kulturális identitások, a nemi identitások, a társadalmi szerepek, a vallási identitás, tehát azokat a cövekeket, azokat a mankókat, amelyek azzá tesznek minket, akik vagyunk.”

- folytatta Demeter Szilárd.

„A mi életterünket foglaltatják el másokkal, ami viszont hiányzik ebből az egész képletből, ugye az a munkakultúra. Tehát Európát azért mégis csak a munka tette naggyá, hogy képesek vagyunk mi dolgozni. Azt látjuk, hogy a migráció által bejövő tömegek nem ebben a munkakultúrában szocializálódtak. Egy része erőszakban szocializálódott, az afrikaiak biztosan, másik része pedig kereskedő népség, tehát ad-vesz, gyakorlatilag ebből él, ez az ő kultúrája. Egy idő után nem marad mivel, tehát valakinek azért dolgoznia is kellene. Ezek leszünk majd mi és a mi utódaink, akik még mindig tudjuk a munka becsületét.”

- hangsúlyozta a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója.

Teljes adás:

HírTV

További epizódok

Németh Szilárd: Hogy egy erős közösség meg tudja védeni az érdekeit, ahhoz erőt kell tudni mutatnia

Bayer Zsolt vendége Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára volt. 2021. november 21.

Dömötör Csaba: A 2010 előtti alakulat most mást tol az előtérbe

A Bayer show vendége Dömötör Csaba parlamenti államtitkár volt. 2021. november 14.

Rákay Philip: A nyugati világ egy történelmi zsákutcában elment a falig

A kommunikációs- és médiaszakember a Bayer show-ban azt mondta: A 2022-es választások tétje Magyarországon az, hogy megmaradunk-e erős, szuverén országnak. 2021. november 07.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!