2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 05:30

Bayer show

Bayer show - Izrael és a zsidók ellen fordult a korábbi áldozati kultúra + videó

Mára Izrael-ellenessé vált a mainstream értelmiség, ők a zsidó államot egy rasszista agresszornak, sőt apartheid országnak látják. Erről beszélt Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója Bayer Zsoltnak a HírTV Bayer show című műsorában.

  • Bayer show - Izrael és a zsidók ellen fordult a korábbi áldozati kultúra + videó

A nagyon zöld és üzemszerűen moralizáló nyugati elit ezerrel támogatja Ukrajna háborús erőfeszítését Oroszország ellen. Fegyverekkel látja el és minden erejével elősegíti a harcok elhúzódását, nem csak a békekötést, de a fegyverszünetet is ellehetetleníti. Az emberi életek védelmét nem tartja fontosnak - írta a napokban Schmidt Mária.

Kiemelte, az orosz-ukrán háborúban a máskor, máshol oly fontos emberiességi és zöld szempontok szemmel láthatólag senkit sem érdekelnek, mert

a zöldekből és a többi baloldaliból mára az amerikai háborús héjákat megszégyenítő háborús uszítók váltak.

A történész a Bayer show-ban úgy fogalmazott, a nagyon zöld és üzemszerűen moralizáló nyugati elit ezerrel támogatja Ukrajna háborús erőfeszítéseit Oroszországgal szemben.

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban az a fajta évtizedes hozzáállás, hogy ők a béke pártján vannak (...) de ennek a nyomát se látjuk - tette hozzá. 

Megváltozott az a szemlétet, hogy a zsidók a holokauszt áldozatai

Bayer Zsolt azon felvetésére, hogy a megvilágosodott mainstream értelmiség szerint az nem gyűlöletbeszéd, ha az amerikai egyetemi campusokon a hallgatók a zsidók kiirtását követelik, de az, hogy Alex Soros plakátonon szerepel, az a legnagyobb antiszemitizmus, Schmidt Mária elmondta, ők már kicsit túlzásba vitték az antiszemita keresést, ezen kívül pedig - jegyezte meg - vége már az a "70-es évekbeli szemléletnek, hogy a zsidók a holokauszt áldozatai, ez mostanra már teljesen megváltozott.

Mára ez megfordult, Izraelt egy nagyon erős rasszista, sőt apartheid államnak látják, és a palesztinok az új áldozatok. És ők mindig valami felkarolandó áldozatot keresnek az úgynevezett fejlett nyugati társadalmakban, most a palesztinokban találták meg ezeket, tehát a tettes pozícióba kerültek a zsidók

- mutatott rá. 

Emlékezetes, a közelmúltban David Pressman ismét antiszemitizmussal vádolta meg a magyar kormányt. Az amerikai nagykövet újabb botrányos megnyilatkozása kapcsán Schmidt Mária elmondta, szerinte a diplomata megszólalásainak többsége washingtoni utasításra történik. 

 Teljes adás: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

A Moziklip egy 1987-ben készült magyar zenés szkeccsfilm, amelyet Tímár Péter rendezett. A filmben 18 popzenei és újhullámos előadó mutatkozott be egy-egy klip erejéig. Vincze Lillát és a Varga Miklóst kérdeztük a Szélesvásznú történelemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!