2020. szeptember 19.,
szombat, Vilhelmina napja

Bayer show: Gyöngyöspatán találkozott a szegregációs biznisz a börtönbiznisszel

2020. május 24., vasárnap 21:54

A gyöngyöspataiak 80 százaléka csalódott a Kúria ítélete miatt, ami a gyöngyöspatai iskolaügyben született – erről Horváth László, a térség fideszes országgyűlési képviselője beszélt a Bayer showban. A miniszterelnöki megbízott szerint nem igazság-, hanem jogszolgáltatás történt. A beszélgetésből kiderül, hogy a gyöngyöspatai ügy kapcsán miként találkozik egymással a szegregációs biznisz és a börtönbisznisz.

Horváth László szerint a gyöngyöspatai ügyben a Soros-féle szervezeten kívül mindenki vesztes, még a nyertes roma családok is vesztesek, hiszen - mint azt állítja - megromlott, „háborús” légkörben kell a településen élniük.

Vesztesek azok is, akik úgy érzik, bíróság mintha összekeverte volna az elkövetőket az áldozatokkal. Hiszen mit mondjon tanár, mint mondjon a bántalmazott nem cigány gyerekek szülei?

– vetette fel a képviselő.

Horváth László kiemelte, Gyöngyöspata hitelét lejáratták és a város neve mára egy szitokszóvá vált.

Bayer Zsolt felvetésére, a politikus megerősítette, hogy a 60 személy közül az egyikük által folyamatban van egy végrehajtási eljárás, mert ő már „nem bírta cérnával”.

Ez is megvilágítja az egész ügy igazságtalanság tartalmát, hiszen arról van szó, hogy ez a volt tanuló kilenc tanévre 3 millió 300 ezres kártérítést kapott a bíróságtól. De ez a tanuló 2040 órát mulasztott, ennek egy része igazolt, egy része igazolatlan. Ez testvérek között is két tanév

– mutatott rá Horváth László.

Emlékeztetett, az volt a vád, hogy az iskola nem készítette fel rendesen a gyerekeket az életre, az iskola olyan alacsony szintű oktatást adott a cigány tanulóknak, hogy ők életesélyt vesztettek, valamint, hogy a lelkiismeretlen tanárok elvették az életesélyt a cigánygyerekektől, nem vértezték fel őket kellő színvonalú tudással.

Horváth László feltette a kérdést,

aki nem jár 2040 órát iskolába, aki háromszor bukott, aki a hetedik osztály első sikertelen kísérlete után elmegy magántanulónak, abban is sikertelen lesz és 16 évesen hat osztály elvégzésével marad ki az iskolából, mire is kellett volna a tanároknak megtanítani, ki vette el az életesélyét? Nem a család?

Van arról is információ, hogy létezik olyan gyöngyöspatai család, amelyik úgy ér el sikereket, hogy „több lábon ül” Horváth László megfogalmazása szerint. Ebben az esetben olyan volt tanulóról van szó, aki több száz órát kimaradt az iskolából és agresszív természete miatt javítóintézetbe került. A képviselő hozzátette:

a család több forrásból vár anyagi előnyt, mert a családfő, aki hamarosan szabadul a börtönből, a rossz tartási körülményeire hivatkozva perelni készül, vagyis találkozik a szegregációs biznisz a börtönbiznisszel.

Olyan törvényt kell hozni, ami megállítja a szegregációs bizniszt és kiűzi az erőszakot az iskolából Gyöngyöspatán - hangsúlyozta a térség fideszes országgyűlési képviselője.

Teljes adás:

HírTV