2021. május 11.,
kedd, Ferenc napja

Bayer show: A gazdaságvédelmi akcióterv a GDP 18-20 százalékát érinti

Hír TV

2020. április 12., vasárnap 20:43

Bayer Zsolt műsorvezető vendégei Szita Károly Kaposvár polgármestere és Dömötör Csaba parlamenti államtitkár voltak.

„A héten a miniszterelnök bejelentette a gazdaságvédelmi csomag második intézkedéscsomagját. Amire a bejelentést követő 43. percben Gyurcsány Ferenc azt írta ki a Facebookjára, hogy ez halottnak a csók. (…)”

– mondta Bayer Zsolt.

„(…) Mégis csak egy rendkívüli helyzetben vagyunk, úgyhogy mind a mai napig bízunk abban, hogy egy kicsivel nagyobb szintű összefogást sikerül elérni az ellenzéki pártokkal, egyébként ennek most még nem látjuk erős jeleit. Ami a Gyurcsány-féle nyilatkozatot illeti, ugye ő is abba az irányba ment el, mint hogyha ez az egész gazdasági akcióterv egy kicsi dolog lenne, miközben tudjuk, hogy 18-20 százalékát érinti a nemzeti terméknek, a GDP-nek. És amikor ilyen kritikákat hallunk, akkor azért érdemes megnézni, hogy kik mondják ezeket. Azért van egy összehasonlítási alapunk. 2008-ban, amikor hasonló válságszituációban voltunk, akkor gyakorlatilag nekik, élükön Gyurcsány Ferenccel, Bajnai Gordonnal első dolguk volt, hogy az „állj meg zsinórra" rárakták az országot is”

– reagált Dömötör Csaba.

Te hogy tapasztalod, lazul a fegyelem, ami például a kijárási korlátozásokat illeti? Nehezebben viselik az emberek? Többen szegik meg a kért vagy kötelező önkorlátozásokat? Hogy látod? Mi a helyzet Somogyban és Kaposváron?

-        intézte a kérdést Bayer Zsolt Szita Károlynak.

„(…) Alapvetően jó hírem van. Fegyelem még van. Hogy a fegyelem meddig tartható azt nem tudom. Én azért éltem azzal a javaslattal, hogy ezeket a korlátozásokat, amelyek jelen pillanatban érvényben vannak, minimum érvényben tartani, de nem ördögtől van az, ha szigorítunk is ezeken, bármennyire fáj, bármennyire nehéz. (…)”

– válaszolt Szita Károly.

Hír TV