2024. 03. 03. Vasárnap Kornélia napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Svenk 07:30

Ázsia

Új császár a Krizantémtrónon

  • Új császár a Krizantémtrónon

Együttműködés
A világ harmadik legnagyobb gazdasága, egyben Ázsia egyik legfontosabb hatalma Japán. Gazdasági szempontból szinte kikerülhetetlen tényező, geopolitikai és diplomáciai tekintetben azonban – főleg békepártisága és méretei miatt – nem tartozik a vezetők közé.

Istenek játéka
A magyar–japán emlékév keretében több olyan japán művészeti kiállítás és előadás is látható lesz Magyarországon, ami korábban nem jutott el Közép-Európába. A hagyományos japán színjátszás egyik ősének tartott kagura ritkán látható a szigetországon kívül.

Utódlás
Japán császára a világ legrégibb uralkodóházának tagja, akik a hagyomány szerint egy istenségtől származnak. A jelenlegi császár a 85 éves Akihito, aki április 30-val lemond a trónról – ilyenre több száz éve nem volt példa.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Jelképes

Jelképes

Választottak az észak-koreaiak, igazából azonban nem volt választásuk.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!