2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:25

Kék hírek

Végezni akart magával Eva Rezesová?

A tűzoltók törték rá az ajtót Eva Rezesovára kassai otthonában: a milliomosnőként elhíresült szlovák asszony, aki 2012-ben négy ember életét követelő halálos balesetet okozott az M3-as autópályán, magatehetetlenül feküdt otthonában. A Plus Jeden Den című szlovák lap szerint gyógyszereket vett be, majd alkoholt ivott rá.

  • Végezni akart magával Eva Rezesová?

Úgy tudjuk, Rezesová édesanyja nem sokkal a karácsonyi ünnepek előtt próbálta felhívni lányát, de nem sikerült elérnie. Rossz előérzete támadt, így riasztotta a rendőrséget ‒ elmondta nekik, hogy tudomása szerint a nőnek otthon kellene lennie, ám nem jelentkezik. A kassai rendőrök odarobogtak a város központjában lévő házhoz, ám hiába csengettek, a nő nem nyitott ajtót. Végül a tűzoltóktól kellett segítséget kérniük, akik betörtek a lakásba, ahol megtalálták Rezesovát. A mentők kórházba szállították az asszonyt.

A nő családja nem kívánt nyilatkozni a szlovák lapnak arról, hogy mi történt Rezesovával, egyik ismerősük azonban elárulta, hogy a nő a kórházban elismerte, hogy lenyelt egy marék tablettát, majd alkoholt ivott rájuk. Végül öt nap múlva saját felelősségére hazaengedték.

Nem titok, hogy Eva Rezesová régóta démonaival küzd. Hiába ülte le hatéves büntetését ‒ eredetileg 9 évre ítélték, ám jó magaviselet miatt korábban szabadulhatott ‒, azóta sem tudta feldolgozni a történteket, azt, hogy négy ember halálért felelős. Egy évvel ezelőtt Friderikusz Sándor podcastjában beszélt arról, hogy soha nem feledi el tettét.

‒ Az a bűntudat most is ott van bennem. Hat év alatt megértettem, hogy fel kell vállalni a felelősséget és gondolni kell a következményekre ‒ mondta el Rezesová Friderikusznak.

170-nel csapódott bele

2012. augusztus 21-én Eva Rezesová ‒ miután összeveszett kisebbik gyermeke apjával ‒ Kassáról Pozsonyba indult Magyarországon keresztül. Körülbelül 170 kilométeres sebességgel hajtott az M3-ason, amikor utolért egy Fiat Puntót. Rezesová BMW-je letarolta a kisautót, amelyik kigyulladt, három utasa a helyszínen, a negyedik nem sokkal a baleset után meghalt. Kiderült, hogy Rezesová ivott a baleset előtt.

A milliomosnőként ismertté vált Rezesová az elmúlt időszakban egy kassai szállodában dolgozott recepciósként, nem is teljes munkaidőben, hanem kisegítőként, részmunkaidőben.

Dr- Makai Gábor klinikai szakpszichológus szerint noha a börtönnel ilyen esetben a bűnös megkapja fizikai büntetését, a bűntudatot ez nem enyhíti.

‒ Óriási pszichés teher ez, amit ugyan el lehet fojtani, de előbb-utóbb utat tör magának ‒ magyarázta Makai. ‒ Ilyenkor könnyen felléphet egyfajta önpusztító viselkedés, akár az, hogy gyógyszerek vagy a pohár után nyúl valaki. Ilyen esetekben csak a terápia nyújthat segítséget.

A kassai rendőrség lapzártánkig nem válaszolt azzal kapcsolatos kérdésünkre, hogy mi történt Rezesovával, illetve vizsgálják-e az öngyilkossági szándékot. A szlovák lapnak azonban az eset után elmondták, hogy miután a mentők sikerrel bejutottak a lakásba, nekik már nem volt ott feladatuk.

 

Blikk.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!