2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Kék hírek

Vádat emeltek Lagzi Lajcsi öt zsarolója, köztük egy ügyvéd ellen

Vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetést állítva, hivatalos személyi jelleg színlelésével elkövetett befolyással üzérkedés bűntette miatt öt személy – köztük egy ügyvéd – ellen a Székesfehérvári Törvényszéken. A vádlottak kétszázmillió forintot kértek a Lagzi Lajcsiként elhíresült Galambos Lajostól, cserébe azt ígérve, elintézik, hogy az ellene áram- és gázlopás miatt akkor még zajló ügye a számára kedvezően záruljon.

  • Vádat emeltek Lagzi Lajcsi öt zsarolója, köztük egy ügyvéd ellen

A Nemzeti Védelmi Szolgálat szolgáltatott megdönthetetlennek látszó bizonyítékot Lagzi Lajcsi megzsarolói ellen, akik, amikor megkeresték a mulatós zenészt, nem gondolták, hogy Lajcsi a hatóságokhoz fordul. Az egyik akkor még gyanúsított mondta el korábban a Blikknek, hogy a zenészt betechnikázták, és úgy tárgyalt velük, a lehallgatási anyag pedig benne van a nyomozati iratokban.

A Központi Nyomozó Főügyészség ma közölte lapunkkal, hogy vádemelés született az ügyben.

A vádirat lényege szerint 2021 júniusában egy vállalkozó az alkalmazottja segítségével – magukat valótlanul hivatalos személynek kiadva –  azzal kereste meg az ismert zenészt, hogy kétszázmillió forint kifizetése ellenében biztosítani tudják, hogy az ellene folyamatban lévő büntetőeljárás letöltendő szabadságvesztés büntetés kiszabása nélkül záruljon le vele és feleségével szemben.

 A vállalkozó a legfőbb ügyészre hivatkozott mint aki elintézi az ügyet, majd a zenész jelenlétében kihangosított telefonon beszélt egy, a legfőbb ügyész „jobbkezeként” megjelölt személlyel, aki garantálta, hogy az eljárás alatt álló terhelteknek nem kell börtönbe vonulnia.

A zenész többször találkozott egy – a vállalkozó által ajánlott – ügyvéddel is, aki megerősítette, hogy a vállalkozó valóban képes kedvezően befolyásolni a bíróság döntését, és hozzátette, hogy ehhez védőként őt kell meghatalmazni a folyamatban lévő büntetőeljárásban.

Az ügyészség további két személyt is megvádolt, egyikük a vállalkozó hozzátartozója, aki aktívan támogatta őt az elkövetésben, míg a másik személy, tudva a jogellenes ajánlatról, pénzért cserébe közreműködött a kapcsolatfelvételben.

A vállalkozó az előadottakkal ellentétben nem rendelkezett sem ügyészi, sem más hivatalos személy kapcsolattal, a kért jogtalan előnyt magának tervezte megtartani.

Az ügyészség a vádiratban egyebek mellett azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje az ügyvédet és a vállalkozót végrehajtandó börtönbüntetésre, továbbá az ügyvédet végleges hatállyal tiltsa el a jogi egyetemi végzettséghez kötött foglalkozás gyakorlásától. 

Amennyiben az előkészítő ülésen a vállalkozó beismeri a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, az ügyészség indítványa – 3 200 000 forint pénzbüntetés mellett – öt év börtönbüntetés.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!