2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:00

Kék hírek

Vádat emeltek egy akasztói nő ellen, aki karóval támadt a helyszíni szemlét tartó jegyzőre

Hivatalos személy elleni erőszak miatt vádat emelt a Kiskőrösi Járási Ügyészség egy akasztói nő ellen, aki a vele szemben indult birtokvédelmi eljárásban a hatósági helyszíni szemlén előbb a szomszédjára támadt, majd az idős nő védelmére siető jegyzőt és főelőadót egy fakaróval bántalmazta.

  • Vádat emeltek egy akasztói nő ellen, aki karóval támadt a helyszíni szemlét tartó jegyzőre

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta: állattartásból eredő vita miatt az ügy vádlottjával szemben a szomszédja birtokvédelmi eljárást kezdeményezett, ezért az akasztói jegyző és a hivatal főelőadója 2022. október 12-én helyszíni szemlét tartott.

A hatósági eljárás kezdetén a vádlott csak azt követően volt hajlandó beengedni udvarába a szomszédot, hogy a jegyző a szemle akadályozása miatt rendőri közreműködést helyezett kilátásba.

Amikor a szomszéd a hátsó udvaron elkezdte sorolni sérelmeit, a vádlott kiabálva rávetette magát az idős nőre, aki egy farakásra esett. A vádlott ezután a védtelen asszony arcát karmolta, haját tépte és ütlegelte. A jegyző a megtámadott szomszéd segítségére sietett, közéjük ugrott, hogy megakadályozza a további bántalmazást - tették hozzá.

Miután a felek átmentek az első udvarba, a vádlott ismét rátámadt a szomszédjára, nekitaszította a ház falának, cibálni, ütni és karmolni kezdte, mire a jegyző és a főelőadó közrefogta a támadót.

Ekkor a dühös nő felkapott a földről egy 80 centiméter hosszú fakarót, és a magasba lendítve megütötte a főelőadó kezét, valamint a jegyző lábszárát.

A további bántalmazásnak az vetett véget, hogy a kiabálást meghallva belépett az udvarra egy közelben dolgozó mester, emiatt a vádlott egy pillanatra megtorpant. Ezt kihasználva a sértettek kimenekültek az utcára.

A bántalmazás következtében mindhárom sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, emiatt kérték a vádlott megbüntetését.

Az ügyészség a nőt hivatalos személy elleni erőszakkal és könnyű testi sértéssel vádolja, és börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

A jelenleg távoltartás hatálya alatt álló nő bűnösségéről a Kiskőrösi Járásbíróság hoz döntést - áll az ügyészségi közleményben.

 

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Verőcei hajóbaleset: megtalálták a következő áldozatot

Verőcei hajóbaleset: megtalálták a következő áldozatot

Szigetújfalu közelében találták meg vasárnap a Verőcénél múlt szombaton történt hajóbaleset hatodik áldozatának, Olivérnek a holttestét – tudatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Facebook-oldalán vasárnap délután.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!