2024. 02. 23. Péntek Alfréd napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Kék hírek

Újabb férfi őrizetben, aki intézkedés során harapta meg a rendőrt

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki az őrizetben lévő 28 éves férfit, és indítványozta letartóztatásának elrendelését.

  • Újabb férfi őrizetben, aki intézkedés során harapta meg a rendőrt

A rendelkezésre álló adatok szerint a rendőrök 2022. szeptember 26-án, 13 óra körül, ittas állapotban történt járművezetés miatti lakossági bejelentés alapján megjelentek egy Hajdú-Bihar megyei bank épületénél intézkedés céljából. A bejelentő meghallgatását követően a rendőrök rejtve figyelték a bejelentésben megjelölt személygépkocsit, amely a pénzintézet előtti szervizúton parkolt, majd látták, hogy egy férfi beszáll a járműbe és elindul.

Amikor a sofőr észlelte a szolgálati gépkocsit, a rendőrök elől kitérve haladt tovább és annak ellenére menekült megközelítőleg egy kilométeren át, hogy a járőrök megkülönböztető fény- és hangjelzés működtetésével próbálták megállítani.

A férfi a lakóhelye előtt állt meg, befutott az ingatlanba és bezárkózott annak nappalijába. A rendőrök testi erővel próbálták benyomni az ajtót, amelyet a férfi az édesanyja hatására engedett csak el, majd hirtelen a konyhában lévő hűtőgéphez futott, amelyből kivett egy dobozos sört azért, hogy azt megigya.

A rendőrök többször felszólították, hogy vesse alá magát az intézkedésnek, amelyhez végül testi kényszert alkalmaztak. A férfi ennek is ellenállt, karjait ökölbe szorította és azokat a mellkasa alá húzta, majd megharapta az egyik rendőr ujját, azon nyílt sebbel járó, 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést okozva.

Az ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki, és indítványozta letartóztatását.  A férfi családi körülményei rendezetlenek, alkoholfogyasztással kapcsolatos bűncselekmények elkövetése miatt többszörösen büntetett előéletű, jelenlegi cselekményét is felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, így alappal lehet tartani attól, hogy a letartóztatás elrendelése nélkül szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

A férfi nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését.

A kényszerintézkedés tárgyában a Debreceni Járásbíróság ma dönt.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vidéki Antifa-tag rongált Budapesten

Vidéki Antifa-tag rongált Budapesten

Az elkövető Jámbor András és Pikó András aktivistája, illetve korábban a tatabányai baloldali polgármester kabinetjének kommunikációs gyakornoka volt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

9 hónapos kisfiút keres a rendőrség

9 hónapos kisfiút keres a rendőrség

A Szolnoki Rendőrkapitányság eltűnés miatt keresi a 9 hónapos Balogh Krisztofer Laurent szolnoki lakost. A gyermek utolsó tartózkodási helyéről édesanyjával ismeretlen helyre távozott.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!