2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Kék hírek

Tovább csökken a Tisza-tó vízszintje, leállt a turisztikai célú hajóforgalom

Az aszályos időszak miatt az utóbbi időszakban közel 80 centit csökkent a Tisza-tó vízszintje. Már a turisztikai célú hajózás sem engedélyezett, és további apadás várható.

  • Tovább csökken a Tisza-tó vízszintje, leállt a turisztikai célú hajóforgalom

A Tisza-folyón a legkisebb vízszint körüli vízállástartomány alakult ki, ami jelentősen befolyásolja a Tisza-tó vízszintjét, amely már 76-78 centimétert csökkent az aszályos időszakra betározott maximális nyári vízszinthez (Kisköre-felső vízmércén mért 740 centiméter) képest – adta hírül a Közép Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig).

Közlésük szerint a tározó vízállása a Kisköre-felső vízmércén mérve jelenleg 662 centiméter, ami a turisztikai célú hajózási vízszint (+680 centiméter) alatt van 18 centiméterrel. 

A Tisza-tó vízszintje a következő napon várhatóan a Kisköre-felső vízmércén mért +662 – +660 centiméteres tartományban lesz. 

A Tisza-tavon hajózóktól azt kérték, hogy az alacsonyabb vízszint, valamint a változatos mederviszonyok miatt fokozott figyelemmel közlekedjenek a különböző medencékben, és vegyék figyelembe a vízi eszközök merülési tulajdonságait. 

 

„Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a vízi eszközök (hajók, csónakok, úszóművek, stégek, úszóházak, stb.) üzemeltetésénél és kikötésénél a vízszint változására számítsanak, a szükséges intézkedéseket (például a nagyobb merülésű hajók biztonságos elhelyezését) tegyék meg” – közölte a Kötivizig. 

A Tisza Szolnoknál jelenleg -290 centin áll. 

Pecaverzum

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Meghalt Czakó Gábor író

Meghalt Czakó Gábor író

Elhunyt Czakó Gábor, a Kossuth- és József Attila-díjas író, kritikus, nyelvrégész, a nemzet művésze szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg életének 82. évében - közölte a család az MTI-vel.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!