2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Kék hírek

Több száz milliós bevételt igyekezett eltitkolni az adóhatóság elől a cégtulajdonos

A Kaposvári Járási Ügyészség jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó szekszárdi férfival szemben, aki cégei bevételét úgy próbálta meg eltitkolni, hogy a bevételt kiskorú gyermeke bankszámlájára utaltatta. A vádlott strómanként közreműködő társának közokirat-hamisítás bűntette miatt kell felelnie.

  • Több száz milliós bevételt igyekezett eltitkolni az adóhatóság  elől a cégtulajdonos

A vádlott két internetes kereskedelemmel foglalkozó céget vezetett, melyek szlovák, cseh és osztrák üzleti partnerektől beszerzett elektronikai eszközöket, elsősorban okostelefonokat és azok tartozékait árusították. A cégek jelentős áruforgalmat bonyolítottak le, azonban a vádlottnak az általános forgalmi adót nem állt szándékában megfizetni, ezért 2017. évtől kezdődően a cég értékesítésből származó bevételeit nem a gazdasági társaságok, hanem a kiskorú gyermeke nevén lévő bankszámlára utaltatta át, melyre 2017 és 2019 évek között összesen több mint 250 millió forint érkezett.

A vádlott azonban ezeket az értékesítés után realizált bevételeket nem vallotta be, illetőleg nem fizette meg a Nemzeti Adó-és Vámhivatal felé, amivel az állami költségvetésnek több mint 30 millió forint vagyoni hátrányt okozott. A vádlott az elkövetésbe strómanként bevonta társát is, aki névleg az egyik cég ügyvezetője volt, holott azt valójában a vádlott irányította.

A vádlott a büntetőeljárás során a bűncselekménnyel okozott vagyoni hátrányt megtérítette, és közel 35 millió forintot utalt át a NAV bűnügyi letéti számlájára.

Az ügyészség a Szekszárdi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a felfüggesztett fogházbüntetés hatálya alatt álló vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés, közügyektől eltiltás, pénzbüntetés és foglalkozástól eltiltás kiszabására tett indítványt, míg társával szemben közérdekű munka büntetést indítványozott.

A nyilvántartások szerint vagyonnal egyáltalán nem rendelkező vádlott lakóhelyén készült fotót a nyomozó hatóság készítette a kutatás során.

Somogy Megyei Főügyészség

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Vádat emeltek egy volt nyomozó ellen fegyveres bankrablás miatt

Vádat emeltek egy volt nyomozó ellen fegyveres bankrablás miatt

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség részben fegyveresen, jelentős értékre elkövetett rablás, hivatali visszaélés és személyi szabadság megsértésének bűntettével vádol egy egykori nyomozót, aki három bankot rabolt ki - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség kedden az MTI-vel.
Elfogtak egy Németországban körözött férfit Siklóson

Elfogtak egy Németországban körözött férfit Siklóson

Elfogtak egy 39 éves férfit Siklóson, akit Németországban köröztek emberrablás és túszejtés, fegyveres rablás, valamint más súlyos bűncselekmények miatt - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hétfőn a police.hu oldalon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!