2022. 12. 04. Vasárnap Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

20 éves a Hír TV

Következik:

Célpont 03:00

Kék hírek

Több mint 107 milliós „hiba” a könyvelésben

A Vas megyei rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a sikkasztás bűntett és hamis magánokirat felhasználása vétség elkövetése miatt folytatott büntetőügy vizsgálatát.

  • Több mint 107 milliós „hiba” a könyvelésben

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának Gazdaságvédelmi Alosztálya 2018. januárjában nyomozást rendelet el egy gazdasági társaság jogi képviselője által tett feljelentés alapján. A rendelkezésre álló adatok szerint a sértett gazdasági társaság egy szombathelyi székhelyű céget bízott meg könyvelési és egyéb adminisztratív feladatok elvégzésére. A könyvelő cég munkatársai 2010 – 2015 év közötti időszakban a gazdasági társaság tagjaitól készpénzben több milliós összegeket vettek át, amelyeket nem a megbízó társaság bankszámláira fizettek be, hanem azokkal sajátjukként rendelkeztek. A gyanúsítottak a hiányt valótlan könyveléstechnikai kiadásokkal próbálták leplezni.

A vasi nyomozók feltáró munkájának köszönhetően és a beszerzett igazságügyi szakértői vélemények alapján megállapították, hogy a könyvelő cég munkatársai összesen 183 alkalommal hajtottak végre megbízójuk tudta nélkül jogtalan átutalásokat, amelyekről valótlan tartamú számlákat állítottak ki és használtak fel.   

A több mint 107 millió forintos okozott kár megtérülése érdekében a gyanúsítottak bankszámláinak, gépjárműveinek, üzletrészeinek és ingatlan tulajdonrészeink zár alá vételére került sor.

A rendőrök a könyvelő cég két munkatársát gyanúsítottként hallgatták ki, velük szemben egy rendbeli különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás bűntett, valamint egy rendbeli hamis magánokirat felhasználása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak büntetőeljárást. Az eljárás során további egy személy, egy rendbeli jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűnsegédjeként került elszámoltatásra.

A szükséges eljárási cselekményeket a Főkapitányság Bűnügyi Osztályának Gazdaságvédelmi Alosztálya elvégezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Szombathelyi Járási Ügyészségnek megküldte.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál: Transzatlanti kereskedelmi háború?

Globál: Transzatlanti kereskedelmi háború?

Háborús nyerészkedéssel vádolják az Egyesült Államokat az Atlanti óceán innenső partján. Amerika nemcsak a négyszeres áron szállított cseppfolyósított gáz, de a megugrott fegyvereladások miatt is sokat profitál a háborúból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Két halálos tűzeset is történt

Két halálos tűzeset is történt

Péntek éjszaka Vas megyében, szombat reggel Békés megyében történt halálos tűzeset - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szombaton az MTI-t.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!