2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kék hírek

Súlyosította a bíróság a szélvédős csaló büntetését

Az ügyészség fellebbezése nyomán a Balassagyarmati Törvényszék a pénzbüntetés mellett a közúti járművezetéstől is eltiltotta azt a 44 éves Nógrád megyei férfit, aki gépkocsiját használta csalások elkövetéséhez.

  • Súlyosította a bíróság a szélvédős csaló büntetését

2021 áprilisában a vádlott autójának szélvédője egy másik járműről felpattanó kő miatt megsérült. Ezután kigondolta, hogy véletlenszerűen kiválasztott autósokat követ és szólít fel fizetésre kőfelverődés ürügyén.

Négy egymást követő napon hét autóst követett és állított meg azzal a valótlan állítással, hogy a gépkocsijuk által felvert kő okozta a szélvédőjének sérülését. Kisebb, pár ezertől húszezer forintig terjedő „kártérítéseket” kért, három autós fizetett is neki, a többiek azonban nem, így azoknál kísérleti szakban maradt a bűncselekmény.

A férfi mindösszesen 28.000 forint kárt okozott, amíg az egyik autós le nem buktatta. Megkérte, hogy menjen utána a jármű telephelyére és a cég főnökével beszélje meg a dolgot, aki felismerte, hogy korábban édesanyjától ugyanezen indokkal próbált meg pénzt kicsalni a férfi.

A csalót első fokon a Salgótarjáni Járásbíróság 200 óra közérdekű munka büntetésre ítélte, a Salgótarjáni Járási Ügyészség azonban fellebbezett a döntés ellen, mert a vádhatóság álláspontja szerint a bűncselekmények gépjárművel történő üzletszerű elkövetése a közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabását is indokolttá teszi.

A Balassagyarmati Törvényszék az ügyészségi állásponttal maradéktalanul egyetértve súlyosította a büntetést: 150.000 forint pénzbüntetésre, valamint 8 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte a büntetlen előéletű férfit.

A döntés jogerős.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!