2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kék hírek

Olaszországban fogták el a szökött volt rendőrfőtisztet

Elfogta vasárnap az olasz csendőrség Porkoláb Zsoltot, a BRFK volt főtisztje 3 éves börtönbüntetése elől szökött meg - tudta meg a Magyar Nemzet

  • Olaszországban fogták el a szökött volt rendőrfőtisztet

A volt rendőrfőtisztet és bűntársát, Labanc Ferencet, a BRFK egykori főnyomozóját idén januárban befolyással üzérkedés és önbíráskodás kísérlete miatt három-három év szabadságvesztésre ítélték másodfokon. Porkoláb esetében az ítélet szó szerint megegyezett az elsőfokú ítélettel, így esetében a büntetés jogerőre emelkedett, várhatta a börtönbehívóját, ami június közepére meg is érkezett.

Porkoláb azonban nem vonult be a büntetés letöltésére, ezért július közepén belföldi elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Mint azt a Magyar Nemzet korábban kifejtette, Porkoláb súlyos diabéteszes, és speciális, ritka gyógyszerekkel kezelik, amit csak orvos írhat fel, ezért a rendőrség fejvadászai sorra vették az összes olyan orvost, aki az elmúlt hónapokban ilyen gyógyszert írt fel. Porkolábnak azonban nyoma sem volt, így augusztus 29-én kiadták az európai elfogatóparancsot, majd a Nemzeti Védelmi Szolgálat bemérte, hogy Olaszországban van a volt rendőr.

Az olasz csendőrség a jó és gyors nemzetközi együttműködésnek köszönhetően szeptember 1-én el is fogta a szökött elítéltet. Porkoláb a szökéssel kizárta magát a kedvezményekből, így a 3 éves büntetését az utolsó napig ki kell, hogy töltse. Hamarosan hazahozhatják Magyarországra.

Magyar Nemzet

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!