2023. 09. 21. Csütörtök Máté, Mirella napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Kék hírek

Nemzetközi kábítószerkereskedő-hálózatot kapcsoltak le Bosznia-Hercegovinában

Szervezett bűnözés és nemzetközi kábítószer-kereskedelem miatt kezdeményezett eljárást tizenöt ember ellen a bosznia-hercegovinai ügyészség pénteken - közölte a vádhatóság.

  • Nemzetközi kábítószerkereskedő-hálózatot kapcsoltak le Bosznia-Hercegovinában

A tizenöt férfit december 8-án fogták el több boszniai városban végrehajtott razzia során. A gyanú szerint a boszniai állampolgárok Albánián és Montenegrón keresztül nagyobb mennyiségű kábítószert csempésztek Bosznia-Hercegovinába, ahol értékesítették, illetve továbbszállították Horvátország, Szlovénia és az Európai Unió nyugati országai felé.

Emellett nagyobb mennyiségű fegyver és lőszer beszerzésével és Hollandiába, valamint Németországba csempészetével is gyanúsítják őket. A fegyvereket feltehetőleg a nyugat-európai piacon akarták értékesíteni.

A gyanúsítottak egy része mindezek mellett feltehetőleg illegális droglabort működtetett, drága járműveket lopott, valamint migránsok csempészésében is részt vett.

A nemzetközi hálózat felszámolásában a boszniai ügyészség a horvát, a szlovén, a szlovák, a német, a holland hatóságokkal működött együtt - olvasható a közleményben, amely arra is kitért, hogy a további nyomozás során a francia és az amerikai hatóságokkal is felveszi a kapcsolatot a boszniai szerv.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

A robbantó csapdába csalta a kivonuló egységeket

A robbantó csapdába csalta a kivonuló egységeket

Élet-veszélyes állapotban vannak az esztergomi robbantásban megsérült rendőrök. A hatóság négy és fél órán keresztül tárgyalt a robbantóval. A férfi készült a bűncselekmény elkövetésére, mert mielőtt felrobbantotta volna a gázpalackot, az ingatlanban benzint locsolt szét. Végül a házba belépő TEK-esekre robbantotta az épületet. A nyomozó-ügyészség több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés miatt indított nyomozást.
Komolyabb közműtartozást halmozott fel az esztergomi robbantó

Komolyabb közműtartozást halmozott fel az esztergomi robbantó

Az esztergomi robbantó tartozást halmozott fel az elektromos művek felé, és abból adódó félelmében fenyegetőzött házának felrobbantásával, hogy kikapcsolják nála az áramot. A helyszínről Juhász Milán kollégánk tudósított a Híradóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!