2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Napindító 04:00

Kék hírek

Lezárt akta: konfliktuskezelés, mint büntetőjogi kategória

A dunakeszi rendőrök befejezték annak a 36 éves férfinak az ügyét, aki a gyanú szerint évek óta lelki és fizikai „terrorban” tartotta 35 éves élettársát. Trágár, megalázó, fenyegető kijelentésein túl volt, hogy megpofozta, vagy kirángatta az ágyból.

  • Lezárt akta: konfliktuskezelés, mint büntetőjogi kategória

Egy 35 éves nő tett bejelentést 2020. január 24-én, mivel 36 éves élettársa közös éveik alatt, eldurvult vitáik hevében többször becsmérelte, megalázó illetve fenyegető kijelentésekkel illette, egyszer megpofozta, volt, hogy az ágyból rángatta ki, vagy szöveges üzenetekben fenyegette megöléssel. Veszekedéseiknek sokszor közös gyermekük is fültanúja volt, akinek érzelmi fejlődését - az eljárás során kirendelt igazságügyi pszichológus szakértő véleménye alapján - a hallottak és a megélt élethelyzetek súlyos fokban veszélyeztették. A szakértő a sértettnél az élettárs személyéhez és konfliktusaikhoz köthető traumatizáló hatást állapított meg.

A dunakeszi nyomozók a felkutatott és kihallgatott tanúk vallomása, valamint az egyéb bizonyítékok beszerzését követően elszámoltatták a 36 éves férfit.

C. Tibor első kihallgatásán a terhére rótt bűncselekményt nem ismerte be, a gyanúsítás ellen panaszt tett, állítása szerint nem úgy követte el. A későbbiekben a fenyegető magatartást, valamint azt is beismerte, hogy egyszer megpofozta élettársát. Védekezésében elmondta, hogy „a konfliktusokat így kezeltem, kezeltük, de tanultam belőle”.

A 36 éves férfival szemben zaklatás, kiskorú veszélyeztetése bűntettének, valamint kapcsolati erőszak vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Dunakeszi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

Police.hu

Kép:Police.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál: pénz és hatalom + videó

Globál: pénz és hatalom + videó

Mikor lett a pénzből a hatalomnak az az eszköze, amelyet ma a globalista erők ellenünk egyszerű emberek ellen használnak? A stúdióban Boros Imre közgazdász és Bogár László közgazdász. Szerkesztő-műsorvezető: Virághalmy Sarolta. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

9 hónapos kisfiút keres a rendőrség

9 hónapos kisfiút keres a rendőrség

A Szolnoki Rendőrkapitányság eltűnés miatt keresi a 9 hónapos Balogh Krisztofer Laurent szolnoki lakost. A gyermek utolsó tartózkodási helyéről édesanyjával ismeretlen helyre távozott.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!