2021. 12. 08. Szerda Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Kék hírek

Lezárt akta: konfliktuskezelés, mint büntetőjogi kategória

A dunakeszi rendőrök befejezték annak a 36 éves férfinak az ügyét, aki a gyanú szerint évek óta lelki és fizikai „terrorban” tartotta 35 éves élettársát. Trágár, megalázó, fenyegető kijelentésein túl volt, hogy megpofozta, vagy kirángatta az ágyból.

Egy 35 éves nő tett bejelentést 2020. január 24-én, mivel 36 éves élettársa közös éveik alatt, eldurvult vitáik hevében többször becsmérelte, megalázó illetve fenyegető kijelentésekkel illette, egyszer megpofozta, volt, hogy az ágyból rángatta ki, vagy szöveges üzenetekben fenyegette megöléssel. Veszekedéseiknek sokszor közös gyermekük is fültanúja volt, akinek érzelmi fejlődését - az eljárás során kirendelt igazságügyi pszichológus szakértő véleménye alapján - a hallottak és a megélt élethelyzetek súlyos fokban veszélyeztették. A szakértő a sértettnél az élettárs személyéhez és konfliktusaikhoz köthető traumatizáló hatást állapított meg.

A dunakeszi nyomozók a felkutatott és kihallgatott tanúk vallomása, valamint az egyéb bizonyítékok beszerzését követően elszámoltatták a 36 éves férfit.

C. Tibor első kihallgatásán a terhére rótt bűncselekményt nem ismerte be, a gyanúsítás ellen panaszt tett, állítása szerint nem úgy követte el. A későbbiekben a fenyegető magatartást, valamint azt is beismerte, hogy egyszer megpofozta élettársát. Védekezésében elmondta, hogy „a konfliktusokat így kezeltem, kezeltük, de tanultam belőle”.

A 36 éves férfival szemben zaklatás, kiskorú veszélyeztetése bűntettének, valamint kapcsolati erőszak vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Dunakeszi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

Police.hu

Kép:Police.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Autók az árokban

Győr-Moson-Sopron megye területén a rendőrök hat személyi sérüléssel és kilenc anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek az elmúlt 24 órában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!