2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Kék hírek

Letartóztatták egy 22 évvel ezelőtti emberölés gyanúsítottját

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra – 2022. január 2-ig – elrendelte egy férfinak a le-tartóztatását, akit előre kitervelten, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsí-tanak.

  • Letartóztatták egy 22 évvel ezelőtti emberölés gyanúsítottját

A megalapozott gyanú szerint a terhelt megbízás alapján 1999. február 2-án több lövéssel megölt két férfit egy XV. kerületi vendéglőben, a helyszínről történő menekülése során pedig egy személy-nek maradandó fogyatékossággal együttjáró sérülést okozott.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt a gyanú-sított letartóztatását indítványozta.

A terhelt külföldön élő külföldi állampolgár, akinek bár vagyoni-jövedelmi viszonyai tisztázottak, Magyarországon állandó, bejelentett lakó-, illetve munkahellyel, rendszeres legális jövedelemmel nem rendelkezik. Külföldön a jelenlegihez hasonló bűncselekmény miatt büntetőeljárás van vele szemben folyamatban. A terhére rótt bűncselekmény tárgyi súlya kiemelkedő, bizonyítottság esetén akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható érte. Minderre, valamint a konspiratív elköve-tési módra figyelemmel a bíróság szerint a terhelt vonatkozásában a szökés, elrejtőzés veszélye reá-lis.

A folyamatban lévő nyomozás elsődleges érdeke a bizonyítási eljárás terhelt befolyásától mentes lefolytatása. A gyanúsított eddigi előélete, valamint az ellene folyamatban lévő eljárások tárgyát képező bűncselekmények jellege miatt alappal lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén az eljárásban részt vevő vagy más személyeket megfélemlítene, jogellenesen befolyásolna.

A fentiekre tekintettel a bíróság a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célokat a letartóztatással látta biztosítottnak.

A végzés nem végleges.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!