2022. 01. 25. Kedd Pál napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:00

Kék hírek

Letartóztatták egy 22 évvel ezelőtti emberölés gyanúsítottját

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra – 2022. január 2-ig – elrendelte egy férfinak a le-tartóztatását, akit előre kitervelten, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsí-tanak.

A megalapozott gyanú szerint a terhelt megbízás alapján 1999. február 2-án több lövéssel megölt két férfit egy XV. kerületi vendéglőben, a helyszínről történő menekülése során pedig egy személy-nek maradandó fogyatékossággal együttjáró sérülést okozott.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt a gyanú-sított letartóztatását indítványozta.

A terhelt külföldön élő külföldi állampolgár, akinek bár vagyoni-jövedelmi viszonyai tisztázottak, Magyarországon állandó, bejelentett lakó-, illetve munkahellyel, rendszeres legális jövedelemmel nem rendelkezik. Külföldön a jelenlegihez hasonló bűncselekmény miatt büntetőeljárás van vele szemben folyamatban. A terhére rótt bűncselekmény tárgyi súlya kiemelkedő, bizonyítottság esetén akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható érte. Minderre, valamint a konspiratív elköve-tési módra figyelemmel a bíróság szerint a terhelt vonatkozásában a szökés, elrejtőzés veszélye reá-lis.

A folyamatban lévő nyomozás elsődleges érdeke a bizonyítási eljárás terhelt befolyásától mentes lefolytatása. A gyanúsított eddigi előélete, valamint az ellene folyamatban lévő eljárások tárgyát képező bűncselekmények jellege miatt alappal lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén az eljárásban részt vevő vagy más személyeket megfélemlítene, jogellenesen befolyásolna.

A fentiekre tekintettel a bíróság a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célokat a letartóztatással látta biztosítottnak.

A végzés nem végleges.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

Gyanús biciklis

A rákosmentei rendőrök egy tizenkétszeresen körözött férfit fogtak el.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!