2024. 09. 13. Péntek Kornél napja
Jelenleg a TV-ben:

Nagyapám Horthy Miklós

Következik:

Vezércikk 04:00

Kék hírek

Lakástűzben meghalt egy idős férfi Pécsen

Lakástűzben meghalt egy idős férfi szombaton Pécsen - közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel.

  • Lakástűzben meghalt egy idős férfi Pécsen

Mukics Dániel tájékoztatása szerint szombat hajnalban érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez arról, hogy Pécsen kigyulladt egy családi ház.

A Zsolnay Vilmos utcában lévő házhoz négy járművel vonultak ki a tűzoltók, akik néhány perc alatt a helyszínen voltak.

A száz négyzetméteres épület egyik öt négyzetméteres szobájában egy kanapé és annak környezete égett. A tűzben egy idős férfi életét vesztette.

A tűzoltók négy perc alatt megfékezték a lángokat. Az épületben nem volt füstérzékelő.

A tűz keletkezési körülményeinek feltárására a katasztrófavédelem tűzvizsgálatot indít.

A tűzoltó alezredes felhívta a figyelmet arra, hogy a legtöbb, lakóépületben keletkezett tűz elektromos problémára vagy nyílt láng használatára vezethető vissza.

Néhány ezer forintért olyan füstérzékelőt is lehet kapni, amely nemcsak hangosan sípol füst esetén, hanem az okostelefonunkra is jelzést küld - írta Mukics Dániel, hozzátéve, egyedül élő, idős hozzátartozóink számára érdemes ilyet beszerezni.

Fotó: illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Gulyás Gergely: A kormány kész pert indítani, ha az EU nem téríti meg a határrendészeti költségeket + videó

Vezércikk – Gulyás Gergely: A kormány kész pert indítani, ha az EU nem téríti meg a határrendészeti költségeket + videó

Perre mehet a kormány az Európai Bizottsággal, ha nem térítik meg a határőrizeti költségeinket, sőt: helyette még büntetnek is minket. Már csak egy kérdés fontos: milyen bíróság előtt. Mert az unió bírósága finoman szólva sem tűnik pártatlannak a migrációs bírság kiszabása óta. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Továbbra is őt keresik égen-földön

Továbbra is őt keresik égen-földön

Bódog Dániel pénteken tűnt el, a kutatásába szombaton – felkérést követően – kapcsolódtak be a Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület tagjai - írja a teol.hu.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!