2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Kék hírek

Katalizátorokat loptak

Az Esztergomi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt folyamatban lévő ügyben vádat emelt azzal a három férfival szemben, akik Esztergomban katalizátorokat tulajdonítottak el gépjárművekről.

  • Katalizátorokat loptak

A vádirati tényállás lényege szerint 2021. szeptember 3-án a délutáni órákban a három férfi egy esztergomi gazdasági társaság telephelyén álló kettő darab gépjárművet egy emelőgéppel felemelt, majd flexxel elvágták a kipufogócsöveket és eltávolították a gépjárműveken található katalizátorokat.

A vádlottak a levágott katalizátorokat egy gépjárművel elszállították a helyszínről, majd Esztergomban ismeretlen személynek 30.000,- Ft-ért értékesítették, mely összeget háromfelé osztottak. 

Az elkövetők a bűncselekmény elkövetésével többszáz ezer forint kárt okoztak a gépjárművek tulajdonosainak, mely nem térült meg.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a vádlottakkal szemben két rendbeli kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat és a vádiratban indítványt tett arra, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfiakkal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbüntetést szabjon ki, az egyik vádlottnak emellett a párfogó felügyeletet is rendelje el. Továbbá kötelezze a vádlottakat a kár megtérítésére és kobozza el tőlük azt a pénzt, amit a katalizátorért kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Nemzeti csapatunk nyerni megy Izlandra

Nemzeti csapatunk nyerni megy Izlandra

A magyar férfi kosárlabda-válogatott Reykjavíkban vívja első Eb-selejtezőjét, majd három nappal később hazai pályán fogadja az olasz együttest.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!