2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kék hírek

Ittas osztrák sofőr ütött el egy rendőrt Sopronban

Elütött egy rendőrt egy 41 éves osztrák férfi hétfőn Sopronban, majd elmenekült. A férfit az osztrák rendőrök kedd hajnalban fogták el - közölte a police.hu oldalon a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

  • Ittas osztrák sofőr ütött el egy rendőrt Sopronban

A tájékoztatás szerint hétfő este fél tíz körül a soproni városközpontban lévő Móricz Zsigmond utcában ellenőrizték a rendőrök az osztrák rendszámú személyautó sofőrjét. A férfit megszondáztatták: az alkoholteszt pozitív értéket mutatott, ezért további mintavételre elő szerették volna állítani, ekkor azonban nagy sebességgel elhajtott a helyszínről. A rendőrök több autóval követték. A forgalmi okból lassításra kényszerülő sofőrt végül egy kereszteződésben sikerült megállítani.

Az egyik rendőr kiszállt a szolgálati autóból, hogy intézkedjen, azonban a férfi először hátramenetbe kapcsolt, majd hirtelen elindulva, nagy sebességgel a vele szemből érkező rendőr felé hajtott és elsodorta őt. A járőr megsérült, a mentők kórházba vitték.

Egy másik rendőr a társát ért támadást észlelve, kollégája testi épségének védelme érdekében, az autó kerekére célozva, leadott egy lövést, de a férfi továbbhajtott. A magyar hatóságok nemzetközi körözést adtak ki a férfi ellen; az osztrák hatóságok kedd hajnali egy óra körül találták meg és fogták el és a határnál lévő schattendorfi rendőrőrsre vittek.

A Soproni Rendőrkapitányság hivatalos személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!