2024. 02. 23. Péntek Alfréd napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Kék hírek

Holtan találták a népszerű rappert, szívszorító üzenetet hagyott hátra

A fiatal férfi a sorozás híre után öngyilkos lett, búcsúvideójában pedig elárulta: képtelen lenne arra, hogy megölje a saját népét, így inkább véget vet az életének.

  • Holtan találták a népszerű rappert, szívszorító üzenetet hagyott hátra

A Walkie becenéven zenélő Ivan Vitalievich Petunin holttestére otthonának, a dél-oroszországi Krasznodar városának egyik toronyházában találtak rá, miután a 27 éves rapper sokkoló videóüzenetet tett közzé a Telegramon: 

ebben elmondja, hogy képtelen ölni egy eszme miatt. 

Az összeomlást és a pánikot az okozta, hogy nemrégiben az orosz elnök, Vlagyimir Putyin bejelentette: részleges mozgósítást rendel el Oroszországban, melynek keretében a tartalékosokat is be fogják hívni. A bejelentés után azonnal bizarr menekülési hullám indult el az országban, az emberek tömegével igyekeztek elhagyni hazájukat: egy óra alatt elkeltek a vízummentes országokba induló repülőkre szóló jegyek, míg mások azonnal kocsiba pattantak, hogy autóval hagyják el a határt Grúzia, Örményország vagy éppen Törökország felé, de már sokan veszik az irányt Kazahsztán vagy éppen Finnország irányába. A határokon azóta hatalmas a torlódás, sokszor akár egy napot is várakoznak a menekülők, hogy átjussanak a határon, így van, aki görkorcsolyával, biciklivel vagy éppen rollerrel próbálkozott, de akad drasztikusabb megoldás is: sokan eltörik a végtagjaikat azért, hogy ne tudják őket besorozni.

 

A Daily Mail azt írja, hogy a tragikus sorsú zenész korábban az orosz hadseregben szolgált, ahonnan idegösszeomlással leszerelték, majd elmegyógyintézetben ápolták. 

Az utóbbi időben állapota javult, azonban teljesen összeomlott, mikor meghallotta a bejelentést. 

- Ha ezt a videót nézitek, akkor már nem élek. A gyilkosság bűnét nem tudom a lelkemre venni és nem is akarom. Nem vagyok kész ölni egyetlen eszményért sem

 - közölte a csatornán az elkeseredett férfi. 

A hatalmas orosz ellenállási hullámra Putyin is visszakozott, legutóbbi tévéinterjújában közölte: bár a 65 év alatti oroszok nagy része tartalékként van nyilvántartva, ezért behívható, sokaknak tévesen küldtek behívó levelet, és elsősorban azokra számítanak, akiknek a szakmai múltja indokolja a sorozást:

- Ha hiba van, azt javítani kell. Vissza kell vonni azokat a behívókat, amelyeket alapos indok nélkül küldtek ki - mentegette korábbi döntését az elnök. 

Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

9 hónapos kisfiút keres a rendőrség

9 hónapos kisfiút keres a rendőrség

A Szolnoki Rendőrkapitányság eltűnés miatt keresi a 9 hónapos Balogh Krisztofer Laurent szolnoki lakost. A gyermek utolsó tartózkodási helyéről édesanyjával ismeretlen helyre távozott.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!