2022. 07. 04. Hétfő Ulrik napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 03:00

Kék hírek

Hét év után bukott le a szökevény a Magyarországon csináltatott hamis okmányaival

7 éve kaptak el a rendőrök le három okmányirodai ügyintézőt, azóta egymás után buktak le útleveleikkel a személyiségtolvajok. Ezúttal egy 66 éves ukrán férfival bővült a gyanúsítottak sora.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hét éve buktatott le három okmányirodai ügyintézőt, akik által a gyanú szerint közel 50 külföldi jutott olyan magánútlevélhez, amelyen nem a saját, hanem más – korábban magyar állampolgárrá honosult – személyek adatai szerepeltek az igénylők fényképeivel. A bűncselekményekben közreműködő ügyintézőkkel szemben a nyomozóhatóság hivatali vesztegetés miatt már befejezte a büntetőeljárást.

Azóta egymás után buktak le hamis útleveleikkel a személyiségtolvajok; ezúttal egy 66 éves ukrán férfivel bővült a gyanúsítottak sora – írja a rendőrség honlapján.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2015. április 2-án a XV. kerületi kormányhivatalban igényelt a fenti módszerrel magánútlevelet, az ügyintéző pedig az okmány kiállításakor valótlan adatokat rögzített a közhiteles nyilvántartásba.

A bűncselekmény jellegéből adódóan az okmányt igénylő személy valós adatai akkor még nem voltak ismertek, így az általa használt adatok alapján ellene nemzeti, európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. Az ukrán állampolgárt 2022. május 10-én a holland hatóságok fogták el, s ekkor a valós adatait is megállapították. Miután a férfit repülővel Magyarországra hozták, 2022. május 18-án átadták a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársainak.

A 66 éves férfit a BRFK Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói közokirat-hamisítás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki, amelynek során beismerő vallomást tett.

iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/VwkiOQ5xssw" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

Blikk

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!