2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Kék hírek

Hét év után bukott le a szökevény a Magyarországon csináltatott hamis okmányaival

7 éve kaptak el a rendőrök le három okmányirodai ügyintézőt, azóta egymás után buktak le útleveleikkel a személyiségtolvajok. Ezúttal egy 66 éves ukrán férfival bővült a gyanúsítottak sora.

  • Hét év után bukott le a szökevény a Magyarországon csináltatott hamis okmányaival

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hét éve buktatott le három okmányirodai ügyintézőt, akik által a gyanú szerint közel 50 külföldi jutott olyan magánútlevélhez, amelyen nem a saját, hanem más – korábban magyar állampolgárrá honosult – személyek adatai szerepeltek az igénylők fényképeivel. A bűncselekményekben közreműködő ügyintézőkkel szemben a nyomozóhatóság hivatali vesztegetés miatt már befejezte a büntetőeljárást.

Azóta egymás után buktak le hamis útleveleikkel a személyiségtolvajok; ezúttal egy 66 éves ukrán férfivel bővült a gyanúsítottak sora – írja a rendőrség honlapján.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2015. április 2-án a XV. kerületi kormányhivatalban igényelt a fenti módszerrel magánútlevelet, az ügyintéző pedig az okmány kiállításakor valótlan adatokat rögzített a közhiteles nyilvántartásba.

A bűncselekmény jellegéből adódóan az okmányt igénylő személy valós adatai akkor még nem voltak ismertek, így az általa használt adatok alapján ellene nemzeti, európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. Az ukrán állampolgárt 2022. május 10-én a holland hatóságok fogták el, s ekkor a valós adatait is megállapították. Miután a férfit repülővel Magyarországra hozták, 2022. május 18-án átadták a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársainak.

A 66 éves férfit a BRFK Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói közokirat-hamisítás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki, amelynek során beismerő vallomást tett.

iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/VwkiOQ5xssw" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

Blikk

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!