2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Kék hírek

Három emberre is késsel támadt a fiatal elkövető szilveszterkor

A Tolna Megyei Főügyészség sajtóközleménye alapján három emberre is rátámadt a 20 éves elkövető.

  • Három emberre is késsel támadt a fiatal elkövető szilveszterkor

A Tolna Megyei Főügyészség több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja a román állampolgárságú férfit, aki három embert támadott meg szilveszterkor. 

A vádirati szerint a fiatal vádlottat 2020-ban az egyik sértett családja fogadta be, akiknél a lakhatásért és ellátásért cserébe a ház körüli munkákban és a vállalkozásukban is segédkezett.

2021. december 31-én egy Tolna megyei faluban rokonokkal szilvesztereztek, ahol a vádlott alkoholt is ivott. Az elkövető dühös volt, mert a sértett nem engedte, hogy vezesse az autóját, nem adta neki oda a gépkocsi indítókulcsát. Emiatt, amikor hajnali kettő óra körül a férfi hazament a szállásadója házához, betörte a sértett autójának jobb oldali ablakait, majd a házban készpénz után kutatott. Ezután gyalogosan visszaindult a szilveszteri mulatságba, az utcán azonban szembetalálkozott a már szintén hazafelé tartó sértettel. Mivel a vádlott indulata még ekkor sem csillapodott, a nála lévő több, mint 20 cm-es bicskával többször vállon illetve felkaron szúrta a sértett férfit, akinek a mellkasára irányuló szúrásokat a karjával sikerült elhárítani.

Ekkor érkezett oda autóval a sértett lánytestvére, aki megállt, hogy segítsen, de a támadó az ő autóját is megrongálta, a kést belevágta a kocsi tetejébe és betörte a hátsó szélvédőt is.  Ezt az időt kihasználva a sértett futva elmenekült a helyszínről.

A gépkocsik megrongálásával a vádlott összesen közel egy millió forint kárt okozott.

A kiabálást és a segélykiáltásokat hallva egy közeli házból kijött az ott lakó 54 éves férfi, aki hangosan felszólította a vádlottat, hogy hagyjon fel a magatartásával, mire a vádlott odament és a késsel őt is legalább háromszor megszúrta a mellkasa bal oldalán, amivel neki életveszélyes sérüléseket okozott.

Ezt látva a férfi fia az édesapja segítségére sietett, és amikor a vádlott őt is meg akarta ütni, a támadást elhárítva a vádlottat földre vitte és rátérdelt. Ekkor azonban a vádlott a késsel őt is combon szúrta, amely szúrást a férfi nadrágzsebében lévő fém cigarettatárca tompította le. Végül a vádlott a férfi felszólítására eldobta a kést.

 

A jelenleg is letartóztatásban lévő vádlottal szemben a főügyészség fegyházbüntetés kiszabását, Magyarország területéről kiutasítását, a közügyek gyakorlásától eltiltását, az elkövetéshez használt kés elkobzását, valamint a sértettek által a rongálások vonatkozásában bejelentett polgári jogi igényük elbírálását indítványozta a Szekszárdi Törvényszéknél.

Az ügyben 2022. december 6. napján kiadott, fotókat is tartalmazó rendőrségi közlemény az alábbi linken érhető el:

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/ujevi-keseles

 

Tolna Megyei Főügyészség

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!