2024. 06. 23. Vasárnap Zoltán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Kék hírek

Három ember ütött el, majd továbbhajtott egy Pest megyei férfi: sorsukra hagyta az áldozatait

A Budakörnyéki Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki először három személyt ütött el gépkocsijával, majd egy szemből érkező autónak is nekiment, de egyik esetben sem állt meg.

  • Három ember ütött el, majd továbbhajtott egy Pest megyei férfi: sorsukra hagyta az áldozatait

A vádirat szerint 2020 júliusának végén az elkövető az éjszakai órákban vezette autóját Felsőnyáregyháza lakott területén. Mivel nem megfelelő sebességet választott, így nem tudta követni az út vonalvezetését: letért a jobb oldali útpadkára, ahol elütötte az ott gyalogosan, egymás mögött haladó három sértettet.

Mindhárom gyalogos megsérült. Egyikük könnyebb, a másik súlyos, a harmadik pedig maradandó fogyatékossággal gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az elkövető a baleset után nem állt meg, továbbhajtott. Ezt követően Felsőnyáregyháza lakott területén kívül az úttest bal oldalára áttérve haladt. Ezt észlelte egy vele szemben közlekedő autós, aki az ütközés elkerülése érdekében félreállt. Az elkövető nem korrigálta járműve pályáját, amelynek visszapillantó tükrével a félre álló autó tükréhez hozzáért, ám ekkor sem állt meg, hanem továbbhajtott.

A félreálló autós az elkövető után ment, akit megállított, majdés közölte, hogy rendőrt hív. Minezt azonban a férfi nem várta meg, hanem elhajtott Csévharasztra. Ott egy zsákutcába kanyarodott, s mive nem tudott tovább menni, így – az autóját hátrahagyva – gyalogosan elmenekült.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség a férfi ellen maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége, illetve három rendbeli segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat – olvasható a Pest Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

Blikk.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!