2022. 01. 24. Hétfő Timót napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Radar 05:00

Kék hírek

Gátlástalanul és könyörtelenül

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetés súlyosítását indítványozta annak a vádlottnak az ügyében, aki társaival éjjel, a házukba betörve könyörtelenül rabolt ki egy családot.

A Tatabányai Törvényszék a férfit minősített rablás bűntette és többrendbeli más bűncselekmény miatt, mint különös visszaesőt 12 év fegyházbüntetésre, 2 év közúti járművezetéstől eltiltásra, mellékbüntetésül 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság 10 rendbeli lopás miatt emelt vád alól felmentette.

A nem jogerős ítélet szerint az arcukat eltakaró, kesztyűt viselő, fejlámpával és elemlámpával világító rablók az éjszaka közepén a törtek be a házba. Magukat rendőröknek kiadva a hálószobájukban rárontottak az alvó férfira, élettársára és gyermekeire, mind a négyüket megkötözték, értékek után kutattak, míg egyikük őket őrizte. A nőt megfenyegették az ujjai levágásával, a férfi takaróval letakart fejét ököllel ütötték majd megfenyegették a gyermekei megölésével, körmének letépésével. A férfi, az élettársa, és az egyik gyermeke ujjhegyét késsel szurkálták a pénz átadása, illetve a széf kódjának megadása érdekében. A rablók a megkötözött családtagokat az egyik szobába bezárták, és több millió forint értékben készpénzt, valutát, ékszereket és órákat eltulajdonítva távoztak.

A vádlott továbbá több településen éjjel betöréses lopásokat követett el egyedül, miközben a sértettek otthon aludtak.

Az ügyész a felmentés miatt és a büntetés súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség szerint a férfi elkövette azokat a bűncselekményeket is, amiben felmentette a bíróság. A büntetése súlyosítandó, mert a törvény fokozottabb szigora alkalmazandó a legsúlyosabb vagyon elleni erőszakos bűncselekményt gátlástalanul és könyörtelenül - részben kiskorúak sérelmére - elkövető férfival szemben, valamint a sorozatos betöréses lopásokra figyelemmel.

Másodfokon az ügyben a Győri Ítélőtábla dönt.

Győri Fellebbviteli Főügyészség

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Célpont: Van-e visszaút

Célpont, a HírTV oknyomozó riportműsora ezúttal a mindennapjaink részévé vált LMBTQ propagandát vette górcső alá.

Hiányozni fog…

Ez most valóban poszttrauma – már ami a szerző érzéseit, fájdalmát illeti.

Műsorok

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!