2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Kék hírek

Gátlástalanul és könyörtelenül

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetés súlyosítását indítványozta annak a vádlottnak az ügyében, aki társaival éjjel, a házukba betörve könyörtelenül rabolt ki egy családot.

  • Gátlástalanul és könyörtelenül

A Tatabányai Törvényszék a férfit minősített rablás bűntette és többrendbeli más bűncselekmény miatt, mint különös visszaesőt 12 év fegyházbüntetésre, 2 év közúti járművezetéstől eltiltásra, mellékbüntetésül 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság 10 rendbeli lopás miatt emelt vád alól felmentette.

A nem jogerős ítélet szerint az arcukat eltakaró, kesztyűt viselő, fejlámpával és elemlámpával világító rablók az éjszaka közepén a törtek be a házba. Magukat rendőröknek kiadva a hálószobájukban rárontottak az alvó férfira, élettársára és gyermekeire, mind a négyüket megkötözték, értékek után kutattak, míg egyikük őket őrizte. A nőt megfenyegették az ujjai levágásával, a férfi takaróval letakart fejét ököllel ütötték majd megfenyegették a gyermekei megölésével, körmének letépésével. A férfi, az élettársa, és az egyik gyermeke ujjhegyét késsel szurkálták a pénz átadása, illetve a széf kódjának megadása érdekében. A rablók a megkötözött családtagokat az egyik szobába bezárták, és több millió forint értékben készpénzt, valutát, ékszereket és órákat eltulajdonítva távoztak.

A vádlott továbbá több településen éjjel betöréses lopásokat követett el egyedül, miközben a sértettek otthon aludtak.

Az ügyész a felmentés miatt és a büntetés súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség szerint a férfi elkövette azokat a bűncselekményeket is, amiben felmentette a bíróság. A büntetése súlyosítandó, mert a törvény fokozottabb szigora alkalmazandó a legsúlyosabb vagyon elleni erőszakos bűncselekményt gátlástalanul és könyörtelenül - részben kiskorúak sérelmére - elkövető férfival szemben, valamint a sorozatos betöréses lopásokra figyelemmel.

Másodfokon az ügyben a Győri Ítélőtábla dönt.

Győri Fellebbviteli Főügyészség

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál: pénz és hatalom + videó

Globál: pénz és hatalom + videó

Mikor lett a pénzből a hatalomnak az az eszköze, amelyet ma a globalista erők ellenünk egyszerű emberek ellen használnak? A stúdióban Boros Imre közgazdász és Bogár László közgazdász. Szerkesztő-műsorvezető: Virághalmy Sarolta. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

9 hónapos kisfiút keres a rendőrség

9 hónapos kisfiút keres a rendőrség

A Szolnoki Rendőrkapitányság eltűnés miatt keresi a 9 hónapos Balogh Krisztofer Laurent szolnoki lakost. A gyermek utolsó tartózkodási helyéről édesanyjával ismeretlen helyre távozott.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!