2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Amerika magyar grófja

Következik:

Híradó 12:00

Kék hírek

Fordulat Lagzi Lajcsi perében, mégsem lesz ítélet

Néhány napja a védőbeszédek felolvasásával zajlott le a Galambos Lajos és társai ellen folytatott másodfokú tárgyalás, ami mindössze két napot vett igénybe. A második nap végén a bírói testület kijelölte az ítélethozatal napját, ami október 19-e volt. Ez a nap jelentette volna a nyolc éve húzódó közmű lopási és vesztegetési ügy végleges lezárását, miután az elsőfokú ítélet ellen mind a vád, mind pedig a védelem fellebbezéssel élt. Mint ismeretes, Galambos Lajos elsőrendű vádlott 2 év 10 hónap börtönbüntetést kapott, míg volt feleségét, Boglárkát felmentették a vádak alól.

  • Fordulat Lagzi Lajcsi perében, mégsem lesz ítélet

Ahogy arról a Ripost is beszámolt a másodfokú tárgyaláson igazi ügyvédi össztűz zúdult a bíróságra és főként az ügyészségre. Komoly érveléssel próbálták meggyőzni a három bírót arról, hogy a vádirat számos ponton téved, vagy éppen túloz. Ezzel szemben az ügyészség az első és a másodrendű vádlott esetében is súlyosbítást szeretne. Tulajdonképpen a fent említett 19-ei ítélethozatalhoz technikailag minden adott, de végül elhalasztották a kitűzött tárgyalást. Az új időpont december 7-e lett, vagyis egy nappal lesz a Mikulás látogatása után. Azt azonmban még sejteni sem lehet, hogy a trombitaművész csizmájába virgácsot, vagy szaloncukrot rejt majd...

Dr. Fröhlich Krisztián Galambos Lajos ügyvédje a lap kérdésére elmondta mi lehet az újabb halasztás oka. 

„A bíróság hivatalosan nem indokolta meg, hogy mi a halasztás oka. A háttérben vélhetően a nagy számú és terjedelmű védői fellebbezések és az amúgy is nagy terjedelmű iratanyag állhat. Ne felejtsük el, hogy a nyomozati anyag 12 ezer oldalas és ehhez kell hozzá adni az elmúlt évek bírósági tárgyalásainak jegyzőkönyvét és a 200 oldalas ítéletet. Ehhez jön még hozzá a hasonló terjedelmű vádhatósági és védői fellebbezések iratanyaga is.”

- Ezek értékelése nyilván jelentős terhet ró a bíróságra. Az egyéb folyamatban lévő ügyek mellett

- magyarázta a trombitaművész védője, aki arról is beszélt, hogyan hat az újabb várakozás védence lelkiállapotára. 

„Galambos Lajos az évek óta húzódó, rá nézve rendkívül sérelmes büntetőeljárás megnyugtató és mielőbbi befejezésében érdekelt. Hisz abban, hogy a másodfokú bíróság pártatlanul fogja tudni megítélni az előtte lévő bizonyítékokat. Ügyfelem felett Damoklész kardjaként lebeg ez az ügy, így természetesen ez tölti ki szinte minden gondolatát" - tette hozzá a védő.

 

Fotó: Máté Krisztián / Bors

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!