2022. 07. 07. Csütörtök Apollónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Híradó 11:00

Kék hírek

Fiktív rablás sértettjének vallotta magát

Hatóság félrevezetése és csalás miatt is felelhet a férfi, aki egy fiktív rablás sértettjének vallotta magát. A telefonokat valójában eladta, a rendőrségre azonban már a kitalált történettel érkezett.

Kirabolták - mondta a 29 éves C. Gergő a kispesti rendőrkapitányságon 2022. június 9-én. A férfi vallomásában azt állította, hogy 2022. június 2-án késő este két ismeretlen férfi erőszakkal elvett tőle két mobiltelefont, majd elszaladtak. Később a cselekmény helyszínén is részletesen beszámolt a történtekről a nyomozóknak.

A nyomozás során azonban a férfi vallomásán kívül semmi sem támasztotta alá az általa elmondottakat. A rendőrök verziója arra mutatott, hogy valójában pontosan tudhatja a készülékek hollétét. A férfit ismételten kihallgatták, aki ekkor már elismerte, hogy a korábban tett vallomásában valótlant állított, a telefonokat igazából egyik ismerősének adta el, aki viszont a készülékekért járó pénzt csak később ígérte megfizetni neki.

Mivel a korábban ígért összeget az ismerős nem fizette ki, ezért kitalált egy rablásról szóló történetet, hogy pénzhez jusson. A telefon-szolgáltatónál bemutatta a rendőrségi feljelentést, azonban pénz helyett végül csak egy cseretelefont kapott. 

A BRFK hatóság félrevezetése, illetve csalás miatt indít büntetőeljárást. ​​

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

Bozótvágóval támadt a rendőrökre egy férfi - videó

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Tapolcai Járásbíróságon azzal a férfival szemben, aki bozótvágóval támadt a rendőrökre. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!