2022. 07. 07. Csütörtök Apollónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Híradó 11:00

Kék hírek

Fának ütközött az ittas sofőr - vádemelés

A jármű önkényes elvételének bűntette és ittas járművezetés vétsége miatt indult ügyben a Tatai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki engedély nélkül és ittasan vezette a gépjárművet, amivel fának ütközött.

A vádirat szerint a járművezetői engedéllyel nem rendelkező elkövető 2022. február 19-én este Neszmélyen, egy pincebuliban vett részt, pálinkát ivott. Ugyanitt volt a sértett is, aki személygépkocsiját a pince melletti füves területen parkolta le, benne hagyta az indítókulcsot.

Az elkövető elhatározta, hogy hazamegy Tatabányára, és ennek érdekében, hirtelen támadt ötlete alapján engedély nélkül beült a sértett gépkocsijába.

A férfi ezután enyhe fokú ittas állapotban vezette a gépkocsit Tatabánya irányába. A sofőr  a 1129. számú úton haladt, amikor 4 km megtételét követően ittassága miatt a sebességet nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg, elvesztette uralmát a jármű felett, letért a menetirány szerinti bal oldalon az úttestről,  és egy fának ütközött. Az ittas elkövető a balesetben nem sérült meg, a gépkocsiban okozott rongálódás miatt a sértettnek ezidáig 200.000,- forint kártérítést fizetett.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatai Járásbíróság az elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki és tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

Bozótvágóval támadt a rendőrökre egy férfi - videó

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Tapolcai Járásbíróságon azzal a férfival szemben, aki bozótvágóval támadt a rendőrökre. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!