2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Kék hírek

Egy NBA-meccsről raboltak el egy 15 éves lányt, megerőszakolták és kizsákmányolták

Nem mindennapi történetre derült fény az Egyesült Államokban, Dallasban. Egy 15 éves lányt a világ legjobb kosárlabda bajnokságának, az NBA-nek az egyik meccse közben raboltak el. Tíz napig tartották fogva, megerőszakolták, szexuálisan kizsákmányolták, miközben a rendőrség egymáshoz küldözgette a kétségbeesett apát.

  • Egy NBA-meccsről raboltak el egy 15 éves lányt, megerőszakolták és kizsákmányolták

Az eset maga még április 8-án, a Dallas Mavericks–Portland Trail Blazers NBA-meccsen történt, a dallasi American Airlines Centerben. A 15 éves lány az édesapja kíséretében ment a meccsre. A találkozó közben a lány kiment a mosdóba, de egy onnan már nem tért vissza.

Az apja egy ideig kereste, majd a sportcsarnokban tartózkodó rendőröknek jelentette az esetet, és feljelentést akart tenni. A helyi szervek jelezték, hogy ezt csak a lakóhelyén, a helyszíntől mintegy 50 kilométerre található North Richland Hills-i rendőrőrsön teheti meg. A kétségbeesett apa, kocsiba vágta magát, majd a lehető leghamarabb akart feljelentést tenni, de ott meg azt közölték vele, hogy ezt Dallasban teheti meg, mert ott történt az eset.

„A lányom eltűnt Dallas városában, ez egy dallasi ügy, de nem voltak hajlandók eljárást indítani a megtalálása érdekében” – nyilatkozta az eltűnt tinédzser apja.

A család ekkor a Texas Counter-Trafficking Initiative nevű alapítványhoz fordult, amely az embercsempészet elleni küzdelemre szakosodott. Nem sokkal később a szülők meztelen fényképeket találtak lányukról az interneten, amint szexuális szolgáltatásokat kínált egy erre szakosodott weboldalon.

Ezek alapján sikerült megtalálni a lányt, 200 kilométerre odébb, az oklahomai Extended Stay America szállodában. A csarnokban a biztonsági kamera amúgy rögzítette, hogy a helyszínt egy férfi társaságába hagyja el, vélhetően erőszakkal. 

Az oklahomai rendőrség végül sikerrel járt, és hat nőt és két férfit tartóztatott le, akiket emberrablással, nemi erőszakkal, embercsempészettel, gyermekpornográfia terjesztésével és prostitúcióval vádolnak.

„Hálásak vagyunk az Oklahoma City Rendőrkapitányság munkájáért. Megszakadt a szívem az elképesztő dolgok miatt, amelyeket a lányomnak el kellett viselnie a tíz nap alatt, amióta elvitték, és nagyon hálás vagyok, hogy most már biztonságban van" – mondta a tinédzser édesanyja a Huffington Postnak.

Blikk

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!