2022. 07. 04. Hétfő Ulrik napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 08:00

Kék hírek

Egy NBA-meccsről raboltak el egy 15 éves lányt, megerőszakolták és kizsákmányolták

Nem mindennapi történetre derült fény az Egyesült Államokban, Dallasban. Egy 15 éves lányt a világ legjobb kosárlabda bajnokságának, az NBA-nek az egyik meccse közben raboltak el. Tíz napig tartották fogva, megerőszakolták, szexuálisan kizsákmányolták, miközben a rendőrség egymáshoz küldözgette a kétségbeesett apát.

Az eset maga még április 8-án, a Dallas Mavericks–Portland Trail Blazers NBA-meccsen történt, a dallasi American Airlines Centerben. A 15 éves lány az édesapja kíséretében ment a meccsre. A találkozó közben a lány kiment a mosdóba, de egy onnan már nem tért vissza.

Az apja egy ideig kereste, majd a sportcsarnokban tartózkodó rendőröknek jelentette az esetet, és feljelentést akart tenni. A helyi szervek jelezték, hogy ezt csak a lakóhelyén, a helyszíntől mintegy 50 kilométerre található North Richland Hills-i rendőrőrsön teheti meg. A kétségbeesett apa, kocsiba vágta magát, majd a lehető leghamarabb akart feljelentést tenni, de ott meg azt közölték vele, hogy ezt Dallasban teheti meg, mert ott történt az eset.

„A lányom eltűnt Dallas városában, ez egy dallasi ügy, de nem voltak hajlandók eljárást indítani a megtalálása érdekében” – nyilatkozta az eltűnt tinédzser apja.

A család ekkor a Texas Counter-Trafficking Initiative nevű alapítványhoz fordult, amely az embercsempészet elleni küzdelemre szakosodott. Nem sokkal később a szülők meztelen fényképeket találtak lányukról az interneten, amint szexuális szolgáltatásokat kínált egy erre szakosodott weboldalon.

Ezek alapján sikerült megtalálni a lányt, 200 kilométerre odébb, az oklahomai Extended Stay America szállodában. A csarnokban a biztonsági kamera amúgy rögzítette, hogy a helyszínt egy férfi társaságába hagyja el, vélhetően erőszakkal. 

Az oklahomai rendőrség végül sikerrel járt, és hat nőt és két férfit tartóztatott le, akiket emberrablással, nemi erőszakkal, embercsempészettel, gyermekpornográfia terjesztésével és prostitúcióval vádolnak.

„Hálásak vagyunk az Oklahoma City Rendőrkapitányság munkájáért. Megszakadt a szívem az elképesztő dolgok miatt, amelyeket a lányomnak el kellett viselnie a tíz nap alatt, amióta elvitték, és nagyon hálás vagyok, hogy most már biztonságban van" – mondta a tinédzser édesanyja a Huffington Postnak.

Blikk

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Áradások Ausztráliában

Már a téli viharok tombolnak Ausztráliában, Sydneyben is evakuálni kellett a lakosságot, kezelhetetlen mértékű áradásokra készülnek a hatóságok. Kínában pedig már hetek óta küzdenek az árvizekkel, a földomlások állandó életveszélyt jelentenek.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!