2022. 01. 25. Kedd Pál napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 07:00

Kék hírek

Édesanyja halálát hazudta a csaló

Nagyobb kárt okozó csalás bűntette és sikkasztás bűntette miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki - többek között - valótlanul állította, hogy az édesanyja meghalt, ezért temetési költségre kért kölcsön pénzt a visszafizetés szándéka nélkül.

A vádirat szerint a férfi 2019. decemberében felajánlotta a szombathelyi sértett férfinak, hogy a sérült személygépkocsiját megjavíttatja, ezért 350.000 forintot kért és kapott a sértett feleségétől. Az elkövetőnek azonban nem állt szándékában a jármű megjavíttatása, szerelőt nem keresett, árajánlatot a javításra nem kért, a pénzt elköltötte. A csaló pénzszűkébe került, ezért valótlanul azt állította ugyanazon házaspárnak, hogy az édesanyja meghalt, és temetési költségként 300.000 forintra van szüksége. A sértett nő a pénzt 2020. januárban átadta. A férfi azonban nem akarta a kölcsönt visszafizetni, azt megélhetésére fordította, majd a sértettek számára elérhetetlenné vált.

A férfi 2020. júliusában egy oroszlányi nővel elment egy szombathelyi autókereskedésbe. A nő autót szeretett volna vásárolni és a férfi állítása szerint ott kedvező áron hozzájuthat az általa kiválasztott járműhöz. A férfi azt ígérte a sértettnek, hogy vásárlást intézi, ezért a nő egy borítékba 600.000 forintot tett abból a célból, hogy a vádlott a nála való tartózkodása során a jármű vételárát onnan kivehesse, a személygépkocsi vételárát ezen összegből teljesítse.

A férfi 2020. júliustól szeptemberig tartó oroszlányi tartózkodásai idején a borítékból különböző összegeket kivett, amelyeket elköltött. 2020. szeptember végére a borítékban 50.000 forint maradt, ezért a férfinak már nem állt módjában az általa ígért jármű megvásárlása, mert az ahhoz szükséges további 550.000 forintot jogtalanul eltulajdonította.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, valamint kötelezze a sértettek meg nem térült kára megfizetésére.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Isten veled, Bajnok!

Ezzel a címmel búcsúzott Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán Csollány Szilvesztertől.

Műsorok

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

Rendőrkézen a rongáló

A XVIII. kerületi rendőrök tetten érték és a helyszínen elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint megrongált egy gépkocsit a fővárosban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!