2022. 11. 29. Kedd Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Kék hírek

Drogozott és pálinkázott a horgász, aki halálra gázolt egy biciklist

Egy tavaly történt halálos közlekedési baleset vizsgálatát fejezték be a Pest megyei rendőrök. A személygépkocsi sofőrje egy horgász volt, aki ittasan, bedrogozva ivott elütött egy biciklist, aki a helyszínen elhunyt.

  • Drogozott és pálinkázott a horgász, aki halálra gázolt egy biciklist

2021. szeptember 12-én este, az 5202-es út 6-os kilométerszelvényében ütöttek el egy kerékpárost. A 36 éves férfi az ütközéskor az élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedett és a helyszínen meghalt.

A rendőrség tájékoztatása szerint a közlekedési baleset vizsgálata szakértők bevonásával volt folyamatban. Kiderült, a biciklis kivilágítva, láthatósági mellényben szabályosan közlekedett, amikor egy vele azonos irányban haladó autó hátulról elütötte. 

A kirendelt igazságügyi vegyésszakértő szerint az okozó sofőr szervezetében a baleset idején 2,24 ezrelék lehetett az etilalkohol-koncentráció, valamint a tőle levett minták alapján kábítószert is fogyasztott. 

A jármű műszaki állapota kielégítő volt, a baleset bekövetkezését kizárólag emberi mulasztás okozta, sem fékezési sem elkerülési manőver szakértői eszközökkel nem volt megállapítható.

A 36 éves áldozat a balesetben elszenvedett sérüléseinek – többszörös koponya- és mellkas-, valamint medence- és végtagsérülések miatt kialakult traumás sokk – következtében halt meg. A baleset okozója nem sérült meg.

Az akkor 29 éves sofőr a rendőrök előtt beismerő vallomást tett, elmondta, hogy horgászni volt aznap, fél liter pálinkát és sört ivott, kábítószert is fogyasztott. Hazafelé tartott Pilisre, amikor a baleset bekövetkezett, felelősségét nem vitatta.

A férfi ellen kábítószer birtoklása és halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt folytatott nyomozást a Pest megyei rendőrök vádemelési javaslattal befejezték, az ügy iratait átadták az ügyészségnek.

 

Pecaverzum

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!