2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Kék hírek

Drámai pillanatok: Nyolcadik emeleti ablakból lógott ki a 3 éves kislány+VIDEÓ

Hősként ünneplik a bátor férfit, aki megmentette a kisgyermeket. Saját életét kockáztatva mászott fel a magasba.

  • Drámai pillanatok: Nyolcadik emeleti ablakból lógott ki a 3 éves kislány+VIDEÓ

Egy mindössze hároméves kislány egyedül maradt otthon, amíg anyukája elment bevásárolni. Ez idő alatt a gyermek párnák és játékok segítségével kimászott az ablakpárkányra. Csakhogy egy váratlan pillanatban megcsúszott. Apró ujjacskáival épphogy meg tudott kapaszkodni, a levegőben lógva.

Hatalmas tömeg gyűlt össze alatta, és rémülten figyelték a kislányt. Szerencsére a 37 éves Sabit Shontakbaev egyik barátjával épp munkába tartott, amikor észrevették a felfordulást.

A négygyermekes apa berohant az épületbe, és bekopogott a lány alatti lakás ajtaján. Az ablakon keresztül kimászott a kisgyermekhez, hogy megmentse az életét.

„Nem volt nálam biztonsági hám, ezért a barátom fogta a lábam. Abban a pillanatban nem gondoltam semmire, csak segíteni akartam a gyereken” – árulta el a férfi a brit Metrónak. 

Végül sikerült megragadnia a lányt és a lábánál fogva visszahúzta. Miután a kislány biztonságba került a két férfi tovább is állt, nehogy elkéssenek.

„Még a szüleit sem láttam. Utána egyenesen dolgozni mentem a barátommal. Senki sem tudta, hogy ez fog történni. A hírekben és a közösségi oldalakon hirtelen elkezdtek hősnek nevezni. Nem tartom hősiesnek a tetteimet. Szerintem mindenkinek segítő kezet kellene nyújtania az ilyen helyzetekben” – tette hozzá a bátor négygyermekes édesapa.

Kazahsztán helyettes vészhelyzeti minisztere kitüntetést adományozott Sabitnak. A helyi média beszámolója szerint egy három hálószobás lakást és televíziót is kap.

Ripost

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!