2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:00

Kék hírek

Csalók miatt adott ki figyelmeztetést a Telekom

A napokban ismét kaphattak a magyar ügyfelek gyanús, látszólag a Telekom nevében írt e-mailt, amiben fiókjuk frissítésére kérik a felhasználókat. A szolgáltató szerint ezeknek a leveleknek semmiképpen sem szabad bedőlni.

  • Csalók miatt adott ki figyelmeztetést a Telekom

A Telekom figyelmeztet, amennyiben te is kaptál ilyen, frissítésre felszólító levelet, semmiképpen ne kattints a linkre és ne add meg a hozzáférési információkat! 

A csaló hivatkozás igazinak tűnő oldalra mutat és nagy valószínűséggel adatokat vagy pénzt akarnak kiszedni belőled. Ne dőlj be nekik!” – írja közösségi oldalán a Telekom a Világgazdaság beszámolója szerint

A Telekomnál egyébként tanácsolják, hogy az ügyintézést és a fizetést mindig a hivatalos applikációkban vagy a hivatalos weboldalakon végezzék el.

A kibercsalások száma 2022 eleje óta jelentősen növekedett, 2023 negyedik negyedévére viszont csökkenni kezdett. A mostani adatok azonban még így is jóval magasabbak a közel két évvel ezelőtti bázishoz képest. A tavalyi utolsó negyedévben a pénzforgalmi szolgáltatóknál az átutalással kapcsolatos kibercsalások volumene 36 százalékkal (9162 milliárdról 5769 milliárd forintra), esetszáma pedig 34 százalékkal (5762-ről 3737 darabra) esett vissza. A fizetési kártyás visszaélések esetszáma és volumene azonban ezzel ellentétben tovább nőtt. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Verőcei hajóbaleset: megtalálták a következő áldozatot

Verőcei hajóbaleset: megtalálták a következő áldozatot

Szigetújfalu közelében találták meg vasárnap a Verőcénél múlt szombaton történt hajóbaleset hatodik áldozatának, Olivérnek a holttestét – tudatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Facebook-oldalán vasárnap délután.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!