2022. 10. 06. Csütörtök Brúnó, Renáta napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Kék hírek

Az idősotthon vezetője sikkasztotta el a gondozott pénzét

A Nagyatádi Járási Ügyészség jelentős értékre, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat azzal az 50 éves nővel szemben, aki a gondjaira bízott idős sértett több, mint 17 millió forintját emelte le több alkalommal a sértett bankszámlájáról.

  • Az idősotthon vezetője sikkasztotta el a gondozott pénzét

A vádban foglaltak szerint a vádlott a működési engedély visszavonásáig tulajdonosa és fenntartója volt egy Somogy megyei idősotthonnak.

A 81 éves sértett az otthonba költözésekor egyebek mellett meghatalmazást adott a vádlottnak arra is, hogy szükség esetén bankszámlája felett rendelkezzék.

A nő a bizalmi viszonyt kihasználva az idős sértett tudta és beleegyezése nélkül 2018 nyarán többször vett fel készpénzt a sértetti számláról összesen 17.408.000 forint összegben, amelynek egy részét ismeretlen célra fordította, azonban 10 millió forintot otthonának szekrényében rejtegetett, míg közel 1 millió forintot az idősotthon irodájában tartott.

A nagyatádi rendőrök az elsikkasztott pénzből 10.900.000 forintot foglaltak le, valamint a vádlott ezidáig további 5.500.000 forintot fizetett meg a sértettnek.

Az ügyészség a Nagyatádi Járásbíróságra benyújtott vádiratában előkészítő ülésen történő beismerés esetére 3 év 6 hónap börtönbüntetést és 5 év közügyektől eltiltást indítványozott a vádlottal szemben.

A felhasznált fényképet a nagyatádi rendőrök az egyik kutatás során készítették.

Somogy Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Felismeri?

Felismeri?

A szekszárdi rendőrök a tolnai megyeszékhelyen történt bolti lopás kapcsán kérik a lakosság segítségét.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!