2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Ahogy éltem, úgy fogok meghalni 10:55

Kék hírek

Autójával árokba lökte saját rokonát - börtön vár rá

Egy férfi autójával üldözte, majd filmekben látható akcióval meglökte haragosa kocsiját, aki elvesztve uralmát a jármű felett és így balesetet szenvedett.

  • Autójával árokba lökte saját rokonát - börtön vár rá

A vádlott férfi elhajtott a helyszínről: most másodfokon súlyosabb büntetésre számíthat. – írja a kreszvaltozas.hu.

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleménye szerint az ügyészség indítványával egyezően a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletével súlyosította annak a vádlottnak a büntetését, aki haragosát gépkocsival üldözőbe vette, majd annak autóját az útról leszorítva a sértett súlyos sérülésével járó balesetet okozott.

A vád szerint a 32 éves férfi lakóhelyén – egy Pest megyei településen – 2017. szeptemberében két családtagja társaságában autózott, amikor megpillantotta a szintén gépkocsival közlekedő egyik rokonát, akivel haragos viszonyban állt.

A vádlott a sértettet üldözni kezdte, majd miután utolérte, autójával a sértetti gépkocsi bal hátsó sarkának ütközött. Utóbbi az ütközés hatására megpördült, az út melletti árokba csapódott és felborult.

A vádlott a helyszínről megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A baleset következtében a sértettet életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, ahol életét a gyors műtéti beavatkozás mentette meg.

Sérülései maradandó fogyatékossággal jártak.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat maradandó fogyatékosságot és súlyos egészségromlást okozó közúti veszélyeztetés bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért 5 év szabadságvesztésre ítélte. A ítélet ellen, annak súlyosítása iránt az ügyész fellebbezést terjesztett elő, amelyet a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség fenntartott. Az ügyben másodfokon eljárt Fővárosi Ítélőtábla a vádlottat – a közúti veszélyeztetés bűntettével halmazatban – segítségnyújtás elmulasztásának bűntettében is bűnösnek mondta ki, ezért az elsőfokon kiszabott büntetését 6 év szabadságvesztésre súlyosította.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Vádat emeltek egy volt nyomozó ellen fegyveres bankrablás miatt

Vádat emeltek egy volt nyomozó ellen fegyveres bankrablás miatt

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség részben fegyveresen, jelentős értékre elkövetett rablás, hivatali visszaélés és személyi szabadság megsértésének bűntettével vádol egy egykori nyomozót, aki három bankot rabolt ki - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség kedden az MTI-vel.
Elfogtak egy Németországban körözött férfit Siklóson

Elfogtak egy Németországban körözött férfit Siklóson

Elfogtak egy 39 éves férfit Siklóson, akit Németországban köröztek emberrablás és túszejtés, fegyveres rablás, valamint más súlyos bűncselekmények miatt - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hétfőn a police.hu oldalon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!