2021. 10. 21. Csütörtök Orsolya napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Hírek 14:00

Kék hírek

Autójával árokba lökte saját rokonát - börtön vár rá

Egy férfi autójával üldözte, majd filmekben látható akcióval meglökte haragosa kocsiját, aki elvesztve uralmát a jármű felett és így balesetet szenvedett.

A vádlott férfi elhajtott a helyszínről: most másodfokon súlyosabb büntetésre számíthat. – írja a kreszvaltozas.hu.

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleménye szerint az ügyészség indítványával egyezően a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletével súlyosította annak a vádlottnak a büntetését, aki haragosát gépkocsival üldözőbe vette, majd annak autóját az útról leszorítva a sértett súlyos sérülésével járó balesetet okozott.

A vád szerint a 32 éves férfi lakóhelyén – egy Pest megyei településen – 2017. szeptemberében két családtagja társaságában autózott, amikor megpillantotta a szintén gépkocsival közlekedő egyik rokonát, akivel haragos viszonyban állt.

A vádlott a sértettet üldözni kezdte, majd miután utolérte, autójával a sértetti gépkocsi bal hátsó sarkának ütközött. Utóbbi az ütközés hatására megpördült, az út melletti árokba csapódott és felborult.

A vádlott a helyszínről megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A baleset következtében a sértettet életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, ahol életét a gyors műtéti beavatkozás mentette meg.

Sérülései maradandó fogyatékossággal jártak.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat maradandó fogyatékosságot és súlyos egészségromlást okozó közúti veszélyeztetés bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért 5 év szabadságvesztésre ítélte. A ítélet ellen, annak súlyosítása iránt az ügyész fellebbezést terjesztett elő, amelyet a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség fenntartott. Az ügyben másodfokon eljárt Fővárosi Ítélőtábla a vádlottat – a közúti veszélyeztetés bűntettével halmazatban – segítségnyújtás elmulasztásának bűntettében is bűnösnek mondta ki, ezért az elsőfokon kiszabott büntetését 6 év szabadságvesztésre súlyosította.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Európai top szökevényeket fogtak el Magyarországon

Különösen veszélyes külföldi bűnözőket fogtak el a magyar rendőrök Győrben. 2021. október 21.

Megmentette az életét

A Dombóvári Rendőrkapitányság egyenruhása, Márton Krisztián r. törzsőrmester egy helyi férfit húzott ki a település melletti Szállásréti-tóból. 2021. október 20.

Családi vállalkozás

Két helyszínen csaptak le egyszerre a nyomozók, akik elfogták a kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható családot. 2021. október 20.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!