2021. 10. 25. Hétfő Blanka, Bianka napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Hírek 10:00

Kék hírek

A somogyi rendőrök két esetben is eljárást indítottak az ittas járművezetés miatt

Kétszer is balesethez vezetett az alkoholfogyasztás.

A rendelkezésre álló adatok alapján egy 44 éves inkei lakos 2021. szeptember 15-én este 21 óra körül, kerékpárjával kivilágítatlanul közlekedett a 61-es számú főúton Iharosberény felé. A sötétben a vele azonos irányba haladó személygépkocsi sofőrje túl későn észlelte a biciklist, és az ütközés elkerülése érdekében a vízelvezető árokba hajtott. A balesetben a sofőr és utasa is megsérült. A helyszínre érkező rendőrök mindkét jármű vezetőjét ellenőrizték. Az alkoholszonda személyautó sofőrjénél negatív, de a kerékpárt hajtó férfinél pozitív értéket jelzett.

Másnap délután Barcson történt újabb közlekedési baleset, ahol egy kereszteződésben forgalmi okból megálló személyautónak ütközött hátulról gépkocsijával egy 34 éves helyi lakos. A balesetben nem sérült meg senki, de a kereszteződéshez másodikként érkező gépjármű vezetőjével szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott.

Az egyenruhások mindkét járművezetőt elfogták, és mintavétel céljából előállították. Az ittas vezetés miatt a kerékpárossal szemben szabálysértési-, a gépjárművezetővel szemben pedig büntetőeljárást indítottak.

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák.

Balesetmentes közlekedést kíván a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság!

 …hogy mindenki hazaérjen!

Police.hu

Kép: Police.hu

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Prostitúcióra kényszerítette és a barátaival megerőszakolta a 13 éves lányt

Vádemelés egy 17 éves fiatalkorú fiú és egy 22 éves férfi ellen szexuális erőszak bűntette és emberkereskedelem bűntette miatt. 2021. október 25.

A rendőrök egy óra alatt elfogták

Több százezer forint értékben lopott el karórákat egy pásztói ékszerüzlet kirakatából egy 30 éves férfi. 2021. október 23.

Embercsempész az M5-ös autópályán

Az Autópálya Alosztály járőrei fogták el azt a férfit, aki gépjárművében 22 illegális migránst szállított. 2021. október 23.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!