2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Kék hírek

A rendőrök előtt akarta felgyújtani benzinnel leöntött barátnőjét egy férfi Somogyban

Öt év fegyházbüntetésre ítélte elsőfokon a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség azt a férfit, aki ittasan nekiesett a párjának, ráöntött egy flakon benzint és fel akarta gyújtani. Hatalmas szerencse, hogy időben odaértek a rendőrök.

  • A rendőrök előtt akarta felgyújtani benzinnel leöntött barátnőjét egy férfi Somogyban

A Somogy megyei településen élő férfi még tavaly június 13-án a párjával és családtagjaival végzett felújítási munkálatokat az otthonában, ami közben inni kezdett. Délután ittasan szóváltásba került élettársával, aki el akart tőle költözni. A feldühödött férfi erre a műhelyben található benzines flakont felkapva annak tartalmát a párja fejére és ruhájára locsolta. A nő félelmében elfutott párja elől, és telefonon kért segítséget, majd a rendőrök kiérkezéséig a ház előtt, az utcán várakozott.

A helyszínre érkező rendőrök az időközben az égő cigarettával a nő felé közeledő férfit felszólították, hogy a cigarettát dobja el. A vádlott azonban a felszólításnak nem tett eleget, a cigarettájába beleszívott, hogy a felparázsló csikket a sértettre pöckölje. A cigarettát a rendőrök a támadó kezéből kiütötték, majd vele szemben testi kényszert alkalmazva a másik kezében szorongatott öngyújtóját is elvették.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat – a váddal egyezően – különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt 5 év fegyházbüntetésre ítélte. Az elsőfokú ítélet ellen a védelem felmentésért fellebbezett.

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyására tett indítványt. Az eljárás másodfokon a Pécsi Ítélőtábla előtt folytatódik - írta az ügyészség közleményében.

Blikk.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!