2021. március 2.,
kedd, Lujza napja

Zsigmond Barna Pál szerint Sorosnak el kellene gondolkodnia káros tevékenységén

2020. augusztus 12., szerda 22:01

Ismét Magyarországot támadta Soros György. 90. születésnapján adott interjújában az Unió belső ellenségének nevezte Orbán Viktort. A Fidesz szerint a tőzsdespekulánsnak azon kellene elgondolkodnia, miért vált egyre több ország céltáblájává.

Ismét Magyarországot és Lengyelországot bírálta Soros György. A magyar származású amerikai milliárdossal 90. születésnapja alkalmából készített interjút a Népszava, amelyet más balliberális médiumok is átvettek.

A tőzsdespekuláns a lapnak azt mondta, hazánk az Európai Unió belső ellensége, mert szembemegy Brüsszel akaratával. A befektető aggodalmának adott hangot amiatt is, hogy Olaszországban jelentősen csökken EU-tagság támogatóinak aránya.

Nem hazánkat kellene támadnia hanem a káros tevékenységén kellene elmélkednie-így reagált az elhangzottakra a Hír TV híradójának a Zsigmond Barna Pál.

"Az egész világon támadják, el kellene azon gondolkodjon Soros György, hogy mennyire demokratikusak azok az elvek, amelyeket ő vall, hiszen ő többek között azt vallja, hogy az NGO-knak van igaza a nemzetállamokkal szemben. És Európa ellenségének nevezi a magyar miniszterelnököt és a lengyel államelnököt. A másik oldalon pedig sztárolja azokat az NGO-kat, amelyek semmiféle felhatalmazással nem rendelkeznek, és beleszólnak az államok közügyeibe a választók akarata ellenére"

- mondta Zsigmond Barna Pál. 

A Fidesz országgyűlési képviselője emlékeztetett: Soros minden lehetőséget megragad arra, hogy beleszóljon a politikai életbe.

"Közismert, hogy Soros György támogatja a betelepítési kvótát. Ő migrációval akarja lecserélni Európa népességét, és egy olyan nyílt társadalom gondolatát hirdeti. amelynek egyik megnyilvánulása Amerikában most a Black Lives Matter mozgalom, amelyet 220 millió dollárral támogatott... és ez a mozgalom már régen nem a feketék jogairól szól, hanem gyakorlatilag elfoglalták ezt a mozgalmat Soros György NGO-i, és Trump ellen harcolnak."

A politikus hozzátette, a spekuláns az interjúban elismerte, hogy elkötelezett az országok adósságba taszítása mellett.

"Soros György továbbra is fenntartja ötletét az örökkötvényre vonatkozóan, amiben gyakorlatilag örök időre eladósítaná Európát. És ez azzal is járna, hogy be kéne vezetni a központi adóztatást az Európai Unióban, ezáltal tovább sértenék a nemzetállamok szuverenitását."

A Népszava az interjú végén hosszan mentegeti a milliárdost. A lap azt írja: szomorú látni, hogy Budapesten Soros György szülővárosában ismét visszatértek a rasszizmus és nacionalizmus erői visszatértek. Emiatt pedig a tőzsdespekuláns küldetése továbbra is helyénvaló.

 

Hír TV