2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Belföld

Zsigmond Barna Pál: Magyarország a migráció helyett a családokat támogatja

Magyarország a migráció helyett a családokat támogatja, erős határvédelmi rendszert szorgalmaz és oda viszi a segítséget, ahol arra szükség van - erről Zsigmond Barna Pál, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes tagja beszélt egy a bevándorlásról és menekültügyről rendezett finnországi konferencián.

  • Zsigmond Barna Pál: Magyarország a migráció helyett a családokat támogatja

A finn parlament igazgatási bizottsága vasárnap és hétfőn rendezett parlamentközi bizottsági konferenciát Helsinkiben az európai uniós tagállamok nemzeti parlamenti képviselőinek, valamint az unió menekültüggyel foglalkozó tisztségviselőinek részvételével.

Zsigmond Barna Pál hétfőn telefonon nyilatkozva az MTI-nek azt mondta, a néppárti, jobboldali pártok felszólalói azt hangoztatták, hogy szigorítani kell a határőrizetet és meg kell akadályozni az illegális bevándorlást, míg a baloldali pártok a szolidaritást hangsúlyozták, de nem tettek javaslatot a migráció megelőzésére.

Az unió tájékoztatása szerint idén tovább nőtt a menedékkérők száma, eddig 350 ezer kérelmet rögzítettek, amelynek 35 százalékát bírálták el pozitívan - számolt be róla a képviselő, hozzátéve, hogy felmerül azonban a kérdés, mi történik a maradék 65 százalékkal. Erre az uniós tisztségviselők sem tudnak választ adni, de az elutasított menedékkérőket jellemzően nem tudják visszaküldeni a származási országukba - jegyezte meg Zsigmond Barna Pál.

A képviselő beszámolója szerint a finn partiőrség vezetője arról beszélt, hogy Görögországba folyamatosan érkeznek az illegális bevándorlók, és összehangolt akcióra lenne szükség ennek megakadályozására.

Elhangzott továbbá az is, hogy százmilliók indulhatnak még el Afrikából, erre is fel kell készülnie az uniónak - tette hozzá Zsigmond Barna Pál.

A képviselő hozzászólásában ismertette a magyar kormányzati álláspontot, amely szerint a magyar kormány a családokat támogatja a migráció helyett, valamint erős határvédelmi rendszert szorgalmaz annak érdekében, hogy megmaradhasson a schengeni rendszer, amely az EU egyik alapértékét, a szabad utazást biztosítja.

Zsigmond Barna Pál szólt arról is, hogy "a probléma gyökerénél kell beavatkozni", és oda kell vinni a segítséget, ahol erre szükség van, ezt szolgálja a Hungary Helps program.

A képviselő kiemelte továbbá Riikka Purra, a finn parlament igazgatási bizottsága elnökének előadását, aki azt hangsúlyozta, hogy elég volt az uniós mellébeszélésből, realista megközelítésre és konkrét intézkedésekre van szükség a migráció megállítása érdekében.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!