2024. 10. 10. Csütörtök Gedeon napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Zsigmond Barna Pál: Magyar Péter állva tapsolt azoknak, akik egymillió euróval büntetik Magyarországot

Szerdán Orbán Viktor miniszterelnök ébresztőt fújt a brüsszeli vezetésnek, világosan és egyértelműen felvázolta a magyar elnökség programját az Európai Parlament (EP) előtt - jelentette ki csütörtöki Facebook-bejegyzésében az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára.

  • Zsigmond Barna Pál: Magyar Péter állva tapsolt azoknak, akik egymillió euróval büntetik Magyarországot

Zsigmond Barna Pál szerint az elhibázott brüsszeli vezetés miatt Európa gazdasági versenyképessége rohamosan romlik, a migráció miatt összeomlóban a schengeni övezet és a biztonság, még a háborúba is be akarják rángatni a tagállamokat.

A Magyarország által szorgalmazott új versenyképességi megállapodás elfogadása, az európai védelmi politika megerősítése, a következetes és érdemeken alapuló bővítéspolitika, az illegális migráció megfékezése, a kohéziós politika jövőjének kialakítása és a gazdaközpontú uniós agrárpolitika mind olyan célok, amelyek Európa és a tagállamok megerősödését szolgálják - sorolta az államtitkár. Hozzátette, hogy a brüsszeli vezetést ez nem érdekli.

A politikus bejegyzésében arról is írt: fájdalmas volt látni, hogy amikor az Európai Unió (EU) jövője a tét, akkor a brüsszeli politikai elit érdemi munka helyett "lébecol", érdemi vita helyett pedig személyeskedésbe és ideológiai csatározásokba kezdett a szükséges változásokról.

A "háborúpárti", "sorosista" politikusok nem az emberek érdekeit nézik, megint kisstílű vitákkal akadályozták meg, hogy végre cselekedjünk - tette hozzá.

Az államtitkár úgy fogalmazott, hogy a baloldal és a "hungarofób" Manfred Weber szerint Magyarország "elszigetelt", újdonsült elvtársa, a mentelmi jogáért a "háborúpártiakkal és migránspártiakkal lepaktált" Magyar Péter pedig állva tapsolt azoknak, akik egymillió euróval büntetik Magyarországot a migráció miatt és ő is "ugyanezeket a hazugságokat ismétli".

Zsigmond Barna Pál szerint ez egy újabb gátlástalan hazugság.

Az államtitkár ismertetése szerint szakértőik csak eddig 585 tanácsi munkacsoporti ülést, nagyköveteik 24 nagyköveti tanácskozást elnököltek, megtartottak 8 formális és 12 informális tanácsülést, Brüsszelben 69, Magyarországon pedig 92 elnökségi rendezvényt bonyolítottak már le.

A politikus célként fogalmazta meg, hogy november 8-án, az Európai Tanács budapesti informális ülésén egy új európai versenyképességi megállapodást fogadjanak el.

Hozzátette, hogy magyarországi rendezvényeiken már több, mint 10 000 vendéget köszönthettek, ez pedig - mint fogalmazott - nem elszigeteltség, hanem munka és eredmény.

Zsigmond Barna Pál a bejegyzésben arra is felhívta a figyelmet, hogy a liberálisok frakcióvezetője Magyarország szavazati jogának elvonása mellett lobbizott, a zöldeké pedig durva személyeskedésre használta fel a neki járó időkeretet. Az államtitkár felháborítónak nevezte, hogy "olyanok akarják demokráciából kioktatni hazánkat, akik a harmadik legnagyobb frakciót jelentő Patrióták folyamatos ellehetetlenítésén dolgoznak, figyelmen kívül hagyva a rájuk szavazó közel 20 millió ember akaratát".

A parlamenti államtitkár szerint még ennél is "bicskanyitogatóbb" volt az Európai Bizottság elnökének, Ursula Von der Leyennek a "produkciója" az EP-ben, az Európai Bizottság ugyanis az EU egyik intézménye, amelytől a szerződések feletti őrködést, nem pedig a politikai aktivizmust várják el a tagállamok.

Az államtitkár posztjában úgy vélekedett, hogy a politikai támadások mind azt jelzik: "a brüsszeli globalista elit a hazai baloldallal együtt a magyar elnökség programjába szakmai alapon nem tud belekötni, ezért politikai alapon támadják azt", ugyanakkor tudatta azt a meggyőződését, amely szerint a magyar elnökség sikere az egész EU sikere lesz.

Nekünk, magyaroknak, van egy víziónk, amiért dolgozunk: tegyük újra naggyá Európát - hangsúlyozta közösségi oldalán Zsigmond Barna Pál.

Forrás: MTI

Fotó: MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar – Mérgező alsóneműk borzolják a kedélyeket + videó

Radar – Mérgező alsóneműk borzolják a kedélyeket + videó

A Tudatos vásárlók egyesülete egy nagy fehérnemű tesztet szervezett, amely esetben most nem a divat vagy kényelem szempontjából folytak a vizsgálatok, hanem arra voltak kíváncsiak, milyen az egészségre gyakorolt hatása az anyagaik összetételének.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kőkemény jogi kérdés Magyar Péter diákhiteles botránya + videó

Kőkemény jogi kérdés Magyar Péter diákhiteles botránya + videó

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal 52 db 2018 és 2020 között született szerződést vizsgált. A szerződések összesen 1,4 milliárd forintot tettek ki. A Kehi szerint több esetben nem volt valós verseny és túlárazások történtek - hívta fel rá a figyelmet a Magyar Nemzet.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!