2022. 08. 11. Csütörtök Zsuzsanna, Tiborc napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Zsigmond Barna Pál: Álhír, hogy jövőre kevesebb pénz jut a kerületeknek

Álhír. Így minősítette Újpest fideszes országgyűlési képviselője, azt a baloldali állítást, miszerint jövőre a főváros és a kerületek kevesebb pénzből gazdálkodhatnak. Zsigmond Barna Pál hozzátette: a választások után a kormánypárti kerületeket jelentős többlettel vették át az ellenzéki vezetők. Eközben a Magyar Nemzet arról írt: egyre több jel utal arra, hogy kifizetőhellyé zülleszti a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-t a cég új vezetése.

  • Zsigmond Barna Pál: Álhír, hogy jövőre kevesebb pénz jut a kerületeknek

Még április elején jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy egy koronavírus-járvány elleni védekezési alapot hoz létre a kormány. Ehhez a szolidaritás jegyében az önkormányzatoknak 34 milliárd forinttal kell hozzájárulniuk, ami annyit tesz, hogy a gépjárműadóból befolyt összegről kell lemondaniuk.

Az elképzelést az ellenzék az elmúlt hetekben élesen támadta, úgy vélték, nincs szükség arra, hogy az önkormányzatok is részt vállaljanak a terhekből.

A főpolgármester az önkormányzatok kivéreztetéséről beszélt a jövő évi költségvetés-tervezet kapcsán. Karácsony Gergely szerint a Fővárosi Önkormányzatnak és a kerületeteknek szolidaritási hozzájárulásként az eddigiek négyszeresét kell befizetni a központi költségvetésbe.

Álhírnek nevezte Újpest fideszes országgyűlési képviselője, hogy jövőre a főváros és a kerületek kevesebb pénzből gazdálkodhatnak. Zsigmond Barna Pál felszólította az újpesti polgármestert, Déri Tibort, és a baloldali pártokat, hogy fejezzék be az állampolgárok félretájékoztatását. A politikus hozzátette: tavaly októberben jelentős többlettel vették át az ellenzéki vezetők az addig kormánypárti önkormányzatokat.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!