2021. március 2.,
kedd, Lujza napja

Zsigmond Barna Pál: Álhír, hogy jövőre kevesebb pénz jut a kerületeknek

Hír TV

2020. június 13., szombat 15:30

Álhír. Így minősítette Újpest fideszes országgyűlési képviselője, azt a baloldali állítást, miszerint jövőre a főváros és a kerületek kevesebb pénzből gazdálkodhatnak. Zsigmond Barna Pál hozzátette: a választások után a kormánypárti kerületeket jelentős többlettel vették át az ellenzéki vezetők. Eközben a Magyar Nemzet arról írt: egyre több jel utal arra, hogy kifizetőhellyé zülleszti a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-t a cég új vezetése.

Még április elején jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy egy koronavírus-járvány elleni védekezési alapot hoz létre a kormány. Ehhez a szolidaritás jegyében az önkormányzatoknak 34 milliárd forinttal kell hozzájárulniuk, ami annyit tesz, hogy a gépjárműadóból befolyt összegről kell lemondaniuk.

Az elképzelést az ellenzék az elmúlt hetekben élesen támadta, úgy vélték, nincs szükség arra, hogy az önkormányzatok is részt vállaljanak a terhekből.

A főpolgármester az önkormányzatok kivéreztetéséről beszélt a jövő évi költségvetés-tervezet kapcsán. Karácsony Gergely szerint a Fővárosi Önkormányzatnak és a kerületeteknek szolidaritási hozzájárulásként az eddigiek négyszeresét kell befizetni a központi költségvetésbe.

Álhírnek nevezte Újpest fideszes országgyűlési képviselője, hogy jövőre a főváros és a kerületek kevesebb pénzből gazdálkodhatnak. Zsigmond Barna Pál felszólította az újpesti polgármestert, Déri Tibort, és a baloldali pártokat, hogy fejezzék be az állampolgárok félretájékoztatását. A politikus hozzátette: tavaly októberben jelentős többlettel vették át az ellenzéki vezetők az addig kormánypárti önkormányzatokat.

Hír TV