2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Zsidóellenesség az MSZP-ben?

Csak azért lökte fel párttársai aláírásgyűjtő pultját, mert megbotlott. Ezzel védekezik Suchman Tamás, aki ellen Somogy megyei szocialisták tettek feljelentést becsületsértés és garázdaság miatt. A volt szocialista privatizációs miniszter azt elismerte, hogy személyi kérdésekben már régóta vitáik vannak az MSZP helyi szervezetén belül, de szerinte elsősorban zsidó származása miatt támadják. Suchman Tamás azt is kijelentette, hogy a baloldali politikusok több mint egyharmada valójában antiszemita.

A marcali piacnál támadt rá pénteken Suchman Tamás saját, Somogy megyei párttársára. Harján Dávid, aki az MSZP megyei listájának harmadik helyén áll, épp aláírást gyűjtött, amikor Suchman szétverte az erre a célra ideiglenesen felállított pultot, és többször is halálosan megfenyegette politikustársát. A volt privatizációs miniszter azzal védekezik, hogy csak megbotlott.

„Rohantam, mert a legjobb barátomnak a temetésére mentem, ahol engem kért fel az édesanyja, hogy én mondjak beszédet. Volt még kb. 52 percem, amikor szerettem volna, ha ezzel az emberrel nem futok össze, ennyi a történet. És aztán megálltam, és rohantam oda, hogy elmeséljem neki a történetet (…), és elbotlottam, és akkor elkaptam ezt az izét, és üvöltözött. Nem értem a hangot, persze én ideges voltam, ettől abszolút ideges voltam, mert az ember feszült” – mesélte a történteket Suchman Tamás.


Suchman Tamás 20 évig volt szocialista országgyűlési képviselő, az MSZP városi elnöke Marcaliban, valamint a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) egyik vezető tisztségviselője. Néhány éve betegsége miatt visszavonult a politika élvonalából, de párttagságát megtartotta. Magyarország élőben című műsorunkban elismerte, hogy személyi kérdésekben már korábban is voltak vitái a Somogy megyei MSZP vezetőivel, de állítja: ezúttal Harján Dávid fordult ellene, méghozzá azért, mert antiszemita nézeteket vall. Ráadásul szerinte a baloldali politikusok több mint harmada szintén zsidóellenes nézeteket vall.

„Suchman Tamás összevissza beszél és próbálja megmagyarázni a megmagyarázhatatlant, nem tudom, milyen felmérés alapján mondja azt, hogy az MSZP párttagjainak akárhány százaléka is antiszemita volna” – reagált Harján Dávid, aki megdöbbent Suchman Tamás viselkedésén. A helyi MSZP-elnök szerint semmi nem magyarázhatja a politikus cselekedetét.

Harján Dávid büntetőfeljelentést tett garázdaság, rongálás, becsületsértés és fenyegetés miatt. A marcali rendőrség elrendelte a nyomozást.

Tekintse meg a teljes beszélgetést!

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!