2021. június 25.,
péntek, Vilmos napja

Zöldövezet: Senki ne égessen PET palackkal, gumival, műanyaggal

2020. december 19., szombat 11:53

Okosan a fűtéssel! Minden ötödik lakás a rossz tüzelőanyag miatt ég le. Itthon ezrek fűtenek szeméttel, gumival és rákkeltő anyagokkal, ami nem csak rájuk, hanem a levegő minőségére is veszélyes.

A légszennyezettség az egyik legjelentősebb egészségügyi kockázati tényező. Világszerte 3 millió ember hal meg évente a levegő rossz minősége miatt. Hazánkban a fűtés is okozhat súlyos betegségeket.

A hulladékok elégetésére a háztartási tüzelőberendezések alkalmatlanok. A nem megfelelő körülmények között az égetés során keletkező légszennyező szennyezőanyagok közvetlenül és hosszabb távon közvetve komolyan veszélyeztetik az emberi egészséget.

Dr. Rácz András környezetügyért felelős államtitkár szerint, amikor a lakosok egy része úgy gondolja, jó ötlet szeméttel fűteni, akkor van szükség szemléletformálásra.

A katasztrófavédelem statisztikái szerint legtöbbször a helytelen tüzelőanyag miatt keletkezik tűz az otthonokban, így azt kérik, senki ne égessen háztartási hulladékkal, PET palackkal, gumival és műanyaggal se.

További témáink:

Eltűnhet a lucfenyő

A szélsőséges időjárás és a kártevők is tizedelik a magyar fenyveseket. Az erdőgazdálkodók szerint visszafordíthatatlan folyamat indult el, eltűnhetnek a lucfenyők.

Újabb illegális szeméttelep tűnt el

Somogyban nem csak felszámolták a hulladéklerakót, hanem a szeméttelep helyén épül a Nagyberek élővilágát bemutató látogatóközpont.

Teljes adás:

HírTV