2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 08:05

Belföld

Zöldövezet: Senki ne égessen PET palackkal, gumival, műanyaggal

Okosan a fűtéssel! Minden ötödik lakás a rossz tüzelőanyag miatt ég le. Itthon ezrek fűtenek szeméttel, gumival és rákkeltő anyagokkal, ami nem csak rájuk, hanem a levegő minőségére is veszélyes.

  • Zöldövezet: Senki ne égessen PET palackkal, gumival, műanyaggal

A légszennyezettség az egyik legjelentősebb egészségügyi kockázati tényező. Világszerte 3 millió ember hal meg évente a levegő rossz minősége miatt. Hazánkban a fűtés is okozhat súlyos betegségeket.

A hulladékok elégetésére a háztartási tüzelőberendezések alkalmatlanok. A nem megfelelő körülmények között az égetés során keletkező légszennyező szennyezőanyagok közvetlenül és hosszabb távon közvetve komolyan veszélyeztetik az emberi egészséget.

Dr. Rácz András környezetügyért felelős államtitkár szerint, amikor a lakosok egy része úgy gondolja, jó ötlet szeméttel fűteni, akkor van szükség szemléletformálásra.

A katasztrófavédelem statisztikái szerint legtöbbször a helytelen tüzelőanyag miatt keletkezik tűz az otthonokban, így azt kérik, senki ne égessen háztartási hulladékkal, PET palackkal, gumival és műanyaggal se.

További témáink:

Eltűnhet a lucfenyő

A szélsőséges időjárás és a kártevők is tizedelik a magyar fenyveseket. Az erdőgazdálkodók szerint visszafordíthatatlan folyamat indult el, eltűnhetnek a lucfenyők.

Újabb illegális szeméttelep tűnt el

Somogyban nem csak felszámolták a hulladéklerakót, hanem a szeméttelep helyén épül a Nagyberek élővilágát bemutató látogatóközpont.

Teljes adás:

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

CNN: bajban van Joe Biden

CNN: bajban van Joe Biden

Egyre durvul a kampány az Egyesült Államokban, azonban a Trump elleni karaktergyilkossági kísérletek a demokraták belső problémáiról árulkodhatnak a CNN szerint.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Bayer Zsolt: Elment mulatni a Péter

Bayer Zsolt: Elment mulatni a Péter

Mindig mindenki hazudik, egyedül a hernyó beszél reggeltől estig színtiszta igazat – írja Bayer Zsolt a Magyar Nemzeten megjelent véleménycikkében, amelyet változtatások nélkül közlünk.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!