2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Weber: Bajorország beszáll a Közép-európai Egyetem finanszírozásába

Megérkezett Budapestre Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője, hogy Orbán Viktor miniszterelnökkel tárgyaljon a Fidesz kizárásáról a pártcsaládból.

  • Weber: Bajorország beszáll a Közép-európai Egyetem finanszírozásába

Az EPP frakcióvezetője a Közép-európai Egyetemre ment, ahol a CEU rektorával találkozik. A Magyar Nemzet mai számában arról ír, hogy közeledhetnek az álláspontok a Fidesz néppárti tagságával kapcsolatban. A lap szerint a két fél közötti egyeztetés legvalószínűbb kimenetele a Fidesz és az EPP közti vita elnapolása vagy kompromisszumos lezárása lehet.

Segítség a CEU-nak? 

Bajorország szeretne részt venni a budapesti Közép-európai Egyetem (CEU) tanszékeinek finanszírozásában – mondta az Augsburger Allgemeine című német helyi lapban csütörtökön megjelent interjúban Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője és csúcsjelöltje.

Az Augsburger Allgemeine Weberre hivatkozva azt írja, hogy Bajorország két – a kormányzással, valamint politikai, gazdasági, társadalmi és műszaki képzésekkel foglalkozó – tanszék finanszírozásába szállhat be; egy harmadik tanszék finanszírozásában pedig úgy vehet részt, hogy a képzést alapítványi formában, a müncheni műszaki egyetem koordinációjával valósítanák meg.

Segíteni szeretnék abban, hogy a CEU megtalálja a módját annak, hogy folytathassa a munkát – fogalmazott a lapnak. Weber a Bajorországban kormányzó Keresztényszociális Unió alelnöke is egyben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!