2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szikla - lángok ölelésében 03:00

Belföld

„VV Áky és VV Detti” újabb kalandjai az „MTVA Vadkempingben”

Mészáros Lőrinc összehasonlítható-e a Bajnai Gordon-féle vállalkozókkal? Nagy József, Schmuck Andor és Herényi Károly mellett Apáti Bence, Pesty László és Jeszenszky Zsolt ültek ezen a héten Huth Gergely vendégeiként a Szabadfogásban.

  • „VV Áky és VV Detti” újabb kalandjai az „MTVA Vadkempingben”

Ius Fecalia: a törvényesen megválasztott szenátor 72 órás bejelentés alapján bármikor székelhet bármely közintézményben – írja elő a római jog és Jeszenszky Zsolt pólója, melyet az enigmatikus Kurtz ezredes talált meg újra a római jog könyvek porosodó lapjai közt. A Hír TV politikai hobbistájának zoknija - Hadházy vírussá lett lábtyűjéhez hasonlóan - erős folytonossági hiányokkal küzdött. Ezzel vette kezdetét az eheti Szabadfogás a HírTV stúdiójában. 

Herényi Károly, volt-MDF-es, volt-képviselő számára a volt politikusi lét mélységes nyugalmat rejt, hisz a parlamenti lét állandó stressz az ember számára. Schmuck Andor, hivatásos jelenség is úgy véli ő ugyan sokat gyakorolt eddig, de nem érzi még mindig magát volt-politikusnak, bár megtisztelő a címke, hogy volt szocialista politikus de 2000-es kizárását követően 18 évvel később pláne nem érzi magát annak. Nagy József,"szimplán újságíró" nem is tervez politikusnak lenni, úgy véli azt, hogy mennyire vicces vagy hatékony a két volt-LMP-s volt-elnökpáros, jelenleg hozzá hasonlóan "szimplán képviselő" akciója, majd a választók döntik el, addig pedig joguk van képviselőként akár napi harmincszor is akárhova bemenni, és ha úgy teszik élni a "ius fecalia" ősi jogával. 

Az adatvédelmi biztos szerint is azonban számos jogsértést követ el a két Alinsky-epigon, hisz az alkalmazottakat filmezni, az ügymenetet megakasztani egyáltalán nincs joguk - emlékeztetett Huth Gergely az izgalmas és parázs szócsata bemelegítő körében. Nagy József szerint abban Jeszenszky Zsoltnak igaza van, hogy adott esetben annál kézibb vezérlés nincs, amikor egy politikus bemegy egy szerkesztőségbe és rendelkezik, hogy ki mit mondjon, de a mostani akciók gyökere hetekkel ez előttre nyúlik vissza, sőt hosszú évek óta a köztévébe, amely elvileg az adófizetők pénzéből működik, egyetlen ellenzéki politikust sem hívtak be, hogy elmondja a véleményét.

Jeszenszky Zsolt is egyetértett Nagy Józseffel abban, hogy a választók adják meg a végső választ erre, hogy mindenféle trollkodás nélkül tényleg ki hogyan fog felelni erre a helyzetre? Kire jellemző azonban az a beszűkült tudatállapot, miszerint ha bárki bármit is tesz a másik, gyűlölt ellenféllel szemben, legyen az bármekkora baromság, az rögtön jó színben jelenik meg. Ezen a ponton már kellően felforrósodott a levegő a stúdióban és el is kezdődött a Szabadfogású szóbirkózás. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!