2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Vörös csillagot fog viselni a Munkáspárt

A tiltás ellenére vörös csillaggal fog masírozni május elsején a Munkáspárt 2006.

Vajnai Attila elnök a Hír TV-nek azt mondta, elutasítják az önkényuralmi jelképek használatáról szóló új szabályozást. Szerinte a módosítás - ahogy korábban Fratanolo János esetében, ismét elbukik majd a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságán. Vajnai Attila megerősítette, hogy május elsején a kizsákmányolt szegények érdekében fog felvonulni, és vörös csillaggal munkát, kenyeret, fedelet követelni. Azt mondta: korábban több olyan ítélet született, amely kimondja: a szólásszabadságot csak akkor lehet korlátozni, ha az veszélyes a demokratikus társadalomra. Az ötágú vörös csillag, mint a nemzetközi munkásmozgalom jelképe, pedig szerinte nem ilyen.

„Ez egy május 1-jei felvonulás. Ez egy törvényes rendezvény, és úgy gondolom, hogy mindenkinek joga van munkát, fedelet és kenyeret követelni, akár vörös csillaggal is, ahogy számos esetben, Európában minden országban és szerte a világban teszik ezt.” – mondta Vajnai Attila a Magyarországi Munkáspárt elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!